Vlad Plahotniuc a fost apreciat în vizita sa la Spitalul de Urgenţă. Medicii au recunoscut că faptele bune se văd şi vor ca ele să continue

Vlad Plahotniuc a fost apreciat în vizita sa la Spitalul de Urgenţă. Medicii au recunoscut că faptele bune se văd şi vor ca ele să continue

Distribuie
 • 242
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  242
  Shares

        
Angajaţii de la Institutul de Medicină Urgentă apreciază progresele din sistemul medical. În cadrul unei întâlniri cu preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, doctorii şi asistentele au recunoscut că, în perioada guvernării democrate, lefurile lor s-au mărit, iar condiţiile de muncă s-au îmbunătăţit şi și-au exprimat dorința ca faptele bune să continue.

În ultimii trei ani, salariile angajaţilor de la Institutul de Medicină Urgentă au crescut şi cu 81 la sută în cazul asistentelor medicale şi s-au triplat în cazul medicilor rezidenţi. Ultima creștere, operată la sfârșitul anului trecut, a adus majorări de până la 20 la sută pentru medici. Măsurile au fost posibile datorită ordinii și disciplinei făcute în țară de către Partidul Democrat.

„În 2016, noi am găsit o Moldovă bolnavă, dar bolnavă cronic deja. Până atunci i se mai aplicau injecţii, dar pacientul pe care l-am luat noi, Moldova, nu mai avea nicio perspectivă. Noi am aplicat terapia de şoc atunci când am intervenit în structurile formatoare de buget şi am început să facem ordine.”, a declarat Vlad Plahotniuc, preşedintele PDM.

„Eu activez în Institutul de Medicină Urgentă aproape trei ani. Pe Parcursul activităţii noi am simţit majorarea salariilor.”, a spus Vasile Şovgur, şeful Departamentului medicină urgentă.

Pe lângă salarii, au fost luate măsuri şi în privinţa atitudinii pacienţilor faţă de medici şi viceversa. Îmbunătăţirea relaţiei dintre aceştia rămâne o prioritate pentru candidatul PDM în circumscripţia 26, neonatologul, Mihai Stratulat.

„Pentru mine sunt egal de importante trei lucruri: medicii trebuie să aibă condiţii bune de muncă şi salarii bune, pacienţii trebuie să aibă încredere în sistemul medical, iar sistemul medical trebuie curăţit de acele vicii, care s-au înrădăcinat de-a lungul timpului. Pacientul trebuie să se bucure de un mediu prietenos, dar în acelaşi timp, el trebuie taxat când înjoseşte medicul.”, a relatat Mihai Stratulat, candidat PDM pe circumscripţia nr. 26.

Medicii au mai remarcat şi investiţiile făcute în sistemul de sănătate, inclusiv la Spitalul de Urgenţă. În ultimii patru ani, a fost cumpărat echipament medical şi s-au investit în tehnologii medicale în jur de 300 de milioane de lei.

„Vreau să vă mulţumesc încă o dată pentru ce aţi făcut, la echipa dumneavoastră, că s-a făcut foarte mult în medicină, avem echipamente noi, tehnologii noi. Eu am o rugăminte dumneavoastră, echipei dumneavoastră. În primul rând, sălile de operaţii. Blocul operator până ce nu corespunde, din păcate, la Institutul de Urgenţă. Capacităţile sunt mult mai mari, colegii pot face mult mai multe. – Noi vă asigurăm că creşterea economică o să fie, iar de aici, automat o să fie beneficiile pentru domeniul dumneavoastră. Iar ce investitiţii trebuie făcute, o să decideţi singuri. Noi o să vă dăm bani mai mulţi, voi o să decideţi în ce domeniu sau ce să faceţi cu ei.”, a spus Vlad Plahotniuc.

Medicii i-au adresat liderului democrat întrebări, dar şi solicitări şi s-au arătat convinşi că guvernarea îşi va îndeplini promisiunile, aşa cum a făcut-o până acum.

„Am o rugăminte. Acum s-au dat multe maşini pentru urgenţă, foarte bine. Daţi-ne şi nouă două, trei maşini noi, vă rog frumos. Şi avem nevoie de maşină neonatală, că se nasc mulţi copii prematuri, cu diferite vicii cardiace. Avem nevoie numaidecât, măcar două maşini neonatale noi. Într-adevăr, noi ne-am propus mai întâi să reînnoim parcul la ambulanţe. Programul pentru AVIASAN este pentru anul 2019 şi o să fie schimbate mai multe maşini decât aţi spus dumneavoastră. „, a spus Ruxanda Glavan, candidat PDM.

„Programul Prima Casă pentru care eu personal vreau să vă mulţumesc, pentru că a ţinut mulţi colegi de-ai mei în ţară, aproape de mine. Dar din careva discuţii cu alţi colegi, limita de vârstă de 45 de ani nu permite unora de 47 care poate sunt mai tineri să aplice la acest program. Cu riscul ca tinerii specialişti să se supere pe mine, eu o să vin singur cu propunerea să extindem vârsta la acest program ca mai mulţi beneficiari.”, a spus Vlad Plahotniuc.

„Analizez şi vreau să vă zic că aveţi voi sunteţi o echipă foarte performantă, iar rezultatele vorbesc de la sine. De aceea, ca un îndemn faţă de colegii mei va fi de a susţine Partidul Democrat în alegerile corespunzătoare.”, a spus Stanislav Groppa, academician.

În fiecare an, la Spitalul de Urgenţă ajung până la 81 de mii de pacienţi, dintre care 24 de mii sunt internaţi.


Distribuie
 • 242
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  242
  Shares