20 de adolescenţi au participat la o şedinţă de incluziune prin muzică. Copiii au cântat alături de artiştii de la Moldovan National Youth Orchestra

20 de adolescenţi au participat la o şedinţă de incluziune prin muzică. Copiii au cântat alături de artiştii de la Moldovan National Youth Orchestra

Distribuie
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

20 de adolescenţi din 12 raioane ale Moldovei, de diferite etnii şi de diferite condiţii sociale au participat la o şedinţă de incluziune prin muzică. Copiii au cântat alături de artiştii de la Moldovan National Youth Orchestra. Concertul a fost organizat în cadrul proiectului „La La Play Voices” şi s-a desfăşurat la Sala cu Orgă din Capitală.

Dumitru Rusanovschi are 11 ani şi este din Edineţ. Băiatul face lecţii de canto de 4 ani, iar de 2 ani a început să cânte la nai.

„Îmi place foarte tare proiectul acesta. Cel mai mult de aici îmi place corul nostru. Îmi place clasică şi populară.Vreau să devin artist al Moldovei”, a spus participantul proiectului „La La Play Voices”, Dumitru Rusanovschi.

Alexandra este singura participantă din Chişinău. Ea studiază la şcoala muzicală, merge la cor, cântă la pian şi chitară.

„Sper că acest proiect va continua, deoarece este foarte necesar, ajută oamenii. Este un bun schimb de experienţă, pentru copii asta este foarte important”, a menționat participanta proiectului „La La Play Voices”, Alexandra Capitonova.

Spectatorii au rămas încântaţi de eveniment.

„Sunt satisfăcută. Foarte frumos, foarte bine”.

„Foarte interesant. Un program pe care nu-l poți asculta în fiecare zi la noi în țară. Destul de frumos”.

„Un proiect foarte frumos și binevenit pentru Moldova, pentru copii și pentru societatea întreagă. Mulțumim”.

Organizatorii spun că acest proiect este menit să unească oameni prin muzică.

„Tot proiectul este despre a oferi oportunităţi, de a dovedi faptul că chiar dacă se gândeşte diferit, eşti din locuri diferite, vorbeşti în limbi diferite, putem arăta un exemplu de cum oamenii pot să se unească, cum muzica poate uni oamenii. Vom încerca să-i promovăm şi să-i susţinem”, a comunicat managerul proiectului „La La Play Voices”, Adriano Marian.

Pentru a pregăti acest concert, o echipă din 10 persoane a muncit timp de 5 zile. Copiii au avut parte, zilnic, câte 5 ore de cor, training-uri de dezvoltare personală şi lecţii de educaţie media.

„Am făcut un lucru aproape imposibil. Toţi sunt extrem de talentaţi, fiecare este unical în vocea sa, în talentul său”, a afirmat dirijorul, Cristian Spătaru.

La eveniment au participat mai mulţi oficiali, printre care Ambasadoarea Suediei în Moldova şi reprezentantul UNICEF în Moldova.

„Relația pe care o au tinerii din Moldova cu muzica este, deseori, pasională și constantă. Dar încă există copii și tineri, care se confruntă cu o mulțime de provocări în calea lor de a face muzică. Acest proiect este menit să ne unească, fiind vorba despre incluziune”, a comunicat reprezentantul de Ţară UNICEF în Moldova, Desiree Monique.

Moldovan National Youth Orchestra a fost fondată în anul 2011, iar de atunci a susţinut peste 150 de concerte în Moldova, Ucraina, România şi Germania.

Foto: captură video

Distribuie
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Leave a Reply