28 de ani de (in)dependenţă. Partidele de opoziţie: De Ziua Independenţei, Republica Moldova nu poate celebra libertatea şi integritatea

28 de ani de (in)dependenţă. Partidele de opoziţie: De Ziua Independenţei, Republica Moldova nu poate celebra libertatea şi integritatea

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De Ziua Independenţei, Republica Moldova nu poate celebra libertatea şi integritatea. Este părerea partidelor de opoziţie din Parlament şi a celor extraparlamentare, care spun că ţara noastră este influenţată de puteri externe, mai ales de Federaţia Rusă. Şi dacă membrii Partidului Democrat din Moldova au mers şi au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, atunci alte formaţiuni politice au protestat, iar Partidul Liberal a boicotat această sărbătoare.

De dimineaţă, membrii Partidului Democrat din Moldova au mers la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, ca să depună flori.

„Cu părere de rău, Republica Moldova încă nu este un stat reintegrat, cu părere de rău avem forţe străine pe acest teritoriu, influenţele externe încă sunt extrem de mari, cu părere de rău nu avem o politică independentă şi toţi depun eforturi maxime să rupă această ţărişoară, pe anumite dimensiuni”, a afirmat deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

Iar fostul preşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care a menţionat că la 28 de ani de la declararea independenţei, Moldova nu mai poate fi numită independentă. Nu există independență atunci când instituțiile statului sunt conduse de lideri politici loiali Moscovei, care sunt şi șantajabili, când organele de forță sunt trecute în gestiunea paralelă a serviciilor secrete străine, când Procuratura, CNA, SIS, Armata şi Consiliul Suprem de Securitate lucrează sub influența politică rusească. Potrivit lui, în cele două luni de la formarea coaliției ACUM-PSRM, şi-au permis acțiuni de neiertat, care sunt nimic mai puțin decât trădare de Patrie.

Şi preşedintele Partidului Şor, care de curând a rămas fără imunitate şi potrivit poliţiei se află în Israel, a postat un mesaj dur pe Facebook.

„Nu poate să fie independentă ţara care este condusă de influenţa altor state. Nu poate să fie independentă ţara în care preşedintele recunoaşte, pe ecranele televizoarelor, că primeşte mită un milion de dolari de la un alt stat şi continuă să ocupe fotoliul de preşedinte, dar nu este în închisoare”, a spus preşedintele Partidului Şor, Ilan Şor.

Şi câteva partidele extraparlamentare au avut un cuvânt de spus de Ziua Independenţei. Membrii formaţiunii Uniunea Salvaţi Basarabia au adus un banner în faţa sediului Partidului Socialiştilor din Moldova.

„Cel mai mare mincinos ideologic la a acest moment în Republica Moldova este Igor Dodon şi Moscova din spatele lor, lui şi a PSRM ului care încearcă să spele creierele moldovenilor”, a menționat preşedintele partidului USB, Valeriu Munteanu.

Socialiştii nu au ieşit să primească darul.

Iar reprezentanţii Partidului Naţional Liberal din Moldova, într-o postare pe pagina oficială a formaţiunii, au menţionat că, în data de 27 august, Republica Moldova marchează o Independență românească, recapturată geopolitic de Rusia.

În acelaşi timp, Partidul Liberal a anunţat că boicotează această sărbătoare naţională. Asta pentru că, din cauza coaliţiei de guvernare şi a preşedintelui Igor Dodon, în prezent, ţara noastră nu este deloc independentă, ci influenţată de Federaţia Rusă, a spus ieri, preşedintele PL, Dorin Chirtoacă.

Foto: canal2.md

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •