Pisicile noastre, pe care le iubim atât de mult, au nevoie de grija și atenția noastră în permanență. Totuși, înainte de venirea primăverii, este necesar să adaugi ceva la rutina de îngrijire, pentru a te asigura că starea lor de sănătate va fi una optimă.
Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care este recomandat să le faci pentru pisica ta înainte de venirea primăverii:
Deparazitarea externă
Primăvara este anotimpul în care natura revine la viață, cu toate componentele ei bune și mai puțin bune, iar aici ne referim la paraziții externi – puricii și căpușele – care le fac atâtea probleme felinelor noastre, dar și nouă. Chiar dacă pisica ta își petrece timpul exclusiv la interior, ea este expusă riscului de infestare. Primăvara, dăunătorii sunt înfometați și disperați să-și procure hrana. Se pot lipi de talpa pantofului sau se pot agăța pur și simplu de hainele tale și odată ajunși în casă îți vor „ataca” imediat pisica. De aceea, o deparazitare de rutină cu aceste produse este mai mult decât recomandată și devine obligatorie dacă felina iese constant afară.
Vizită la veterinar
Iarna este anotimpul care consumă multe din resursele organismului la toate ființele vii, inclusiv la pisici. Din cauza frigului, imunitatea felinelor ar putea să fie afectată și astfel să fie mai vulnerabile în fața unor boli. Ca să te asiguri că starea ei de sănătate este bună, o vizită la veterinar la finalul iernii este mai mult decât binevenită. După ce va consulta pisica, medicul va ști dacă frigul i-a produs vreo daună și îi poate recomanda niște suplimente alimentare care să-i întărească organismul. De regulă, pisicile de vârstă mijlocie trec destul de ușor peste această perioadă, însă puii și senioarele pot avea nevoie de ajutor.
Alimentație mai ușoară
În anotimpul friguros, orice organism cere mâncare mai multă și mai consistentă. Se întâmplă asta la noi, dar și la felinele noastre. Iar primăvara ne trezim și noi, și ele cu un strat suplimentar de grăsime care dăunează, în egală măsură, aspectului și stării de sănătate. La pisică, lucrurile pot scăpa repede de sub control, pentru că blana poate să ascundă greutatea în plus și te poți trezi că este deja obeză, lucru deosebit de periculos pentru sănătatea ei. Orice veterinar îți va recomanda să schimbi meniul animalului de companie chiar înainte de debutul sezonului cald, să-i oferi tipuri de hrană mai ușoară, cu calorii mai puține, dar sățioase, care să o ajute să slăbească. Vei descoperi pe acest blog un plan bun în această direcție. Ține cont de faptul că pisicile sunt pofticioase și le lipsește dorința de a slăbi, care există la noi, astfel că acest lucru va depinde în totalitate de tine.
..