40 de absolvenţi ai Şcolii Masterale din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova şi-au primit astăzi diplomele

40 de absolvenţi ai Şcolii Masterale din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova şi-au primit astăzi diplomele

Distribuie

Îmbrăcaţi la patru ace, emoţionaţi, dar echipaţi conform rigorilor – cu măşti şi mănuşi – 40 de tineri şi-au primit diplomele de absolvire a Şcolii Masterale din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova.
Administraţia instituţiei susţine că nu a putut să-i lipsească pe proaspeţii absolvenţi de acest moment festiv din viaţa lor. Astfel, cu respectarea normelor impuse de autorităţi, profesorii au organizat ceremonia în aer liber.

„- Sper că aştepţi provocarea, ne salutăm doar aşa. Felicitări şi să-ţi fie de ajutor diploma obţinută.
– Mulţumesc!”

Aşa a avut loc ceremonia de înmânare a diplomelor pentru absolvenţi. Toţi au purtat mănuşi şi măşti, aşa că emoţiile puteau fi citite doar în priviri. Printre absolvenţi este şi Eugenia Avram. Concomitent cu studiile de la Şcoala Masterală, ea a muncit şi într-o companie bancară.

„Nu am visat la o asemenea ceremonie, dar ţinând cont de situaţia în care ne aflăm, măsurile de protecţie sunt obligatorii şi necesare.”

Mulţi absolvenți şi-au făcut planuri de viitor şi deja ştiu unde vor să se angajeze.

„În prezent activez în calitate de grefier în cadrul judecătoriei Ciocana. Acum însă îmi doresc să mă angajez în cadrul serviciului vamal, de dorit în calitate de broker vamal.”

„Sunt foarte bucuros că am finalizat încă o etapă din viaţa mea. Pandemia mi-a stricat puţin planurile, însă sentimentele de fericire, bucurie că am încheiat cu brio prevalează aceste probleme.”

Directorul Şcolii Masterale, Angela Casian, susţine că proaspeţii absolvenţi au mai multe oportunităţi de activitate profesională şi se pot angaja, inclusiv, în diverse structuri ale statului.

„Absolvenții sunt pregătiţi să activeze în cadrul Serviciului Fiscal de Stat, Serviciul Vamal, în cadrul instituţiilor din stat, ministere, agenţii în calitate de jurişti, dar şi în calitate de juriştii agenţilor economici, ceea ce este un specific deosebit.”

Administraţia ASEM susţine că, în acest an, toate festivităţile oficiale vor fi organizate în grupuri de cel mult 50 de persoane.

„Organizăm festivităţile diferit comparativ cu anii precedenţi, în aer liber, respectând distanţa fizică între participanţii evenimentului. Pandemia ne-a creat probleme şi am aşteptat timpul când vom putea să îndeplinim misiunea pe care o avem faţă de ei.”

„Unu, doi, trei!”


Distribuie
..