5 idei ca să te relaxezi într-o seară de iarnă

5 idei ca să te relaxezi într-o seară de iarnă

După o zi plină la birou și un drum spre casă la temperaturi sub zero grade, cu siguranță visezi la o seară relaxantă în liniștea căminului tău. Îți propunem ca, măcar din când în când, să renunți la televizor și social media și să-ți ocupi seara cu o activitate care chiar te relaxează și alungă stresul. Iată câteva idei.

  1. Un masaj de relaxare

Masajul are un efect relaxant asupra corpului și a minții, fie că este realizat de un terapeut sau de un dispozitiv special. În al doilea caz, nici nu este nevoie să părăsești confortul propriei case pentru a te bucura de o seară relaxantă. După cum poți descoperi în acest ghid complet despre masaj, există mai multe tipuri și tehnici diferite, fiecare având beneficiile sale. De exemplu, masajul suedez folosește mișcări de frământare, în timp ce masajul shiatsu lucrează cu punctele de presiune aflate pe corpul nostru. Nu trebuie decât să găsești tipul care ți se potrivește pentru a te bucura de toate avantajele unei sesiuni de masaj.

  1. O baie cu uleiuri esențiale

După o zi plină și friguroasă, ce poate fi mai relaxant decât o baie caldă? Nu trebuie decât să umpli cada cu apă și să adaugi câteva picături din uleiul esențial preferat. Dacă te lupți cu stresul și anxietatea, uleiurile de mușețel, tămâie și busuioc ar putea fi alegerea ideală. Pentru dureri de cap sau articulații, este util uleiul de mentă, iar pentru a combate insomnia, poți să încerci uleiul esențial de levănțică. Pentru că uleiurile esențiale nu sunt solubile în apă, ele trebuie amestecate cu un ulei purtător – între 3 și 12 picături de ulei esențial la o lingură de ulei purtător – cum ar fi cel de cocos sau jojoba.

  1. O carte bună

Mulți dintre noi își petrec serile în compania televizorului sau a telefonului mobil, crezând că astfel se relaxează. De fapt, ecranele ne fac mai mult rău decât bine seara, pentru că lumina lor albastră poate provoca insomnie. În plus, excesul de social media poate avea, la rândul său, efecte negative. Lectura unei cărți este, în schimb, o experiență cu adevărat relaxantă, care nu îți afectează somnul și nu provoacă anxietate. Important este să alegi tipul de lectură care ți se potrivește, care îți place cu adevărat, fără a ține cont de ce este la modă sau ce ar crede prietenii tăi.

  1. Exerciții de yoga

Exercițiile de yoga combină pozițiile specifice, unele mai solicitante, altele mai ușoare, cu un anumit tip de respirație. Sunt ușor de executat și au numeroase beneficii, pe lângă faptul că îți oferă relaxarea de care ai atâta nevoie. Yoga îmbunătățește flexibilitatea, tonusul și forța, circulația, rezistența la efort și ajută la scăderea în greutate.

  1. O întâlnire cu prietenii sau o discuție cu partenerul de viață

Studiile au dovedit fără urmă de îndoială că o viață socială activă are efecte benefice asupra psihicului. La fel și o relație împlinită cu partenerul de viață. Astfel că o întâlnire în jurul mesei ar trebui sa facă parte din rutina de seară, măcar în unele zile ale săptămânii. Fie că discuți cu prietenii sau cu soțul/soția, povestind cele întâmplate peste zi te vei descărca de gândurile negative și de griji. Și chiar dacă se ajunge la o sesiune de bârfă, psihologii consideră că și aceasta este benefică, după cum explică acest articol

..