A spart toate tiparele în 2021! Care a fost parcursul din acest an a luptătoarei Irina Rîngaci

A spart toate tiparele în 2021! Care a fost parcursul din acest an a luptătoarei Irina Rîngaci

Distribuie

Irina Rîngaci a câştigat anul curent 4 medalii de aur la competiţii de anvergură.
Este primul sportiv din Moldova cu un asemenea palmares.

În nici jumătate de an, luptătoarea moldoveancă Irina Rîngagi a câştigat două titluri europene, unul mondial la tineret, iar miercuri încă unul la seniori. Succesul ei la Competiţia din Norvegia a fost remarcat de comunitatea sportivă din Moldova şi de peste hotare. Federaţia Internaţională de Lupte a fost prima care a felicitat-o, declarând că Irina a scris istorie şi a adus prima medalie de aur pentru Moldova la Mondiale. Pentru performanţa fabuloasă, Irina Rîngaci a fost felicitată şi de conducerea ţării.

„Irina Rîngaci, o tânără luptătoare de doar 20 de ani a devenit campionă mondială pe seniori. Este prima medalie de aur din istoria luptelor libere feminine din Moldova la seniori. Sportiva a demonstrat că prin multă muncă, modestie, greutăţi şi determinare se poate. Felicitări antrenorilor, părinţilor şi tuturor celor care au contribuit la această performanţă extraordinară.”

Preşedintele Maia Sandu a lăudat-o şi apreciat-o pe Irina Rîngaci pentru aurul adus de la campionat, precizând că prin muncă, ambiție și dedicație se poate reuşi chiar şi imposibilul.


Distribuie
..