Adminsitraţia Pieţei Centrale a interzis vânzarea porumbului fiert

Adminsitraţia Pieţei Centrale a interzis vânzarea porumbului fiert

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

În plin sezon al porumbului fiert, adminsitraţia Pieţei Centrale a interzis vânzarea acestui deliciu, pentru a nu pune în pericol sănătatea consumatorilor. Specialiştii avertizează că, dacă nu este preparat şi păstrat în condiţii de igienă, acest produs poate provoca alergii şi chiar intoxicaţii grave.

Chiar dacă sunt tentaţi să cumpere porumb fiert, numai bun de mâncat, majoritatea oamenilor, totuşi, aleg să-l fiarbă acasă.

„Vreau să iau să gustăm, anul acesta încă nu am gustat porumb. De unde noi ştim în ce condiţii se fierbe el, acasă îl luăm punem apă şi sare la fiert şi acesta-i tot procesul”.

„Nu, nu, eu gata pregătit niciodată nu cumpăr”.

„Ne temem că le fierb în fel de fel de căldări, poate şi murdare”.

Specialiştii spun că porumbul fiert, vândut la temperaturi caniculare, se alterează foarte rapid şi poate provoca intoxicaţii.

„Acest produs conţine zaharoză, ei se străduie să-l vândă cald, afară este temperatură înaltă şi oricum ca orice produs la temperatură înaltă el poate să se altereze. Poate să fie ca orice intoxicaţie, de obicei asta poate să fie dereglări gastrointestinale, nişte vomă, nişte diaree”, a comunicat specialistul ANSA, Olga Juncu.

Totuşi, în alte pieţe din Capitală dar şi pe stradă, ştiuleţii fierţi rămân a fi un business profitabil.

„Ne alungă în partea ceia, ori în partea cealaltă, prin toate părţile. Dar eu vând până sunt acasă în concediu, pe urmă nu vând.Aici trăim şi facem o copeică, ce să facem”.

„Eu ştiu că nu se poate. Eu ştiu că nu se poate, dar eu trebuie să mănânc, să-mi ţin copii”.

Un știulete de porumb crud costă între trei şi şase lei, iar unul fiert – 10 lei.


Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •