Agresorul Pavel Grigorciuc îşi justifică pe deplin calitatea de recidivist

Agresorul Pavel Grigorciuc îşi justifică pe deplin calitatea de recidivist

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Agresorul Pavel Grigorciuc îşi justifică pe deplin calitatea de recidivist. Activistul care l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu, provocându-i comoţie cerebrală, mai are pe numele său alte câteva dosare privind acte de violenţă. În 2014, Grigorciuc l-a lovit, înjurat şi l-a numit fascist pe un cetăţean german.

Pe o pagină de Facebook, pe care este scris că este un blog al recidivistului Pavel Grigorciuc, este publicată o sentință pronunţată în data de 8 mai 2015, de către Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani. Potrivit documentelor, în 2014, membrul grupării extremiste „Antifa”, fiind în stare avansată de ebrietate, a agresat verbal şi fizic un cetăţean german, într-un local din centrul Chişinăului. Mai mult, susținătorul blocului „ACUM”, a fost scos cu forţa din încăpere. Fiind şi agresiv, Grigorciuc a deteriorat nişte panouri publicitare şi sistemul de iluminat de lângă local, încălcând grosolan ordinea publică. Pentru ca celelalte persoane, care se aflau în local să nu devină victime ale lui Grigorciuc, administraţia a decis să încuie uşa.

Prejudiciul adus proprietarului s-a ridicat la aproximativ opt mii de lei. Agresorul şi-a recunoscut vina. Cu toate acestea, instanţa de judecată a decis să-i aplice o amendă de trei mii de lei. Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de procuratura municipiului Chişinău. Adjunctul procurorului-şef al municipiului, Eduard Maşnic, ne-a mai comunicat că Pavel Grigorciuc a mai fost sancţionat contravenţional în 2014, tot pentru huliganism, fără a preciza despre ce infracţiuni este vorba.

Iar în vara anului 2017, membrul grupării extremiste „Antifa” a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru dezordini în masă, inclusiv achitarea unei amenzi de opt mii de lei. Asta după ce în 2015, acesta s-a încăierat cu forțele de ordine în timpul manifestaţiilor din faţa Procuraturii Generale. Atunci, Grigorciuc, dar și alți membri ai „Antifa” planificau să devasteze sediul Procuraturii Generale. Asupra lor, oamenii legii au depistat lanțuri și alte obiecte de metal.

Tot în 2015, Pavel Grigorciuc a primit interdicție de intrare în Ucraina pe motiv că ar reprezenta „o amenințare, actuală sau potențială, la adresa intereselor naționale, securității naționale și integrității teritoriale”. Iar săptămâna trecută, Pavel Grigorciuc l-a atacat pe deputatul Sergiu Sîrbu în faţa unui local din grădina publică „Ştefan cel Mare” din Chişinău, după ce recidivistul a participat la protestul organizat de blocul „ACUM” în faţa Parlamentului. În urma loviturii, deputatul s-a ales cu o comoţie cerebrală şi a fost internat în Secţia neurochirurgie a Institutului de Medicină Urgentă din Capitală.

Membrul grupării extremiste „Antifa” a fost reţinut pentru 72 de ore, iar sâmbătă, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest pentru 30 de zile. Pentru fapta comisă, Pavel Grigorciuc riscă până la cinci ani de închisoare.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •