Ajutor de peste Prut. 35.000 de viziere, trimise din Cluj pentru Republica Moldova

Ajutor de peste Prut. 35.000 de viziere, trimise din Cluj pentru Republica Moldova

35 de mii de viziere vor ajunge din Cluj în țara noastră cel târziu mâine dimineaţă. Anunţul a fost făcut de Asociația Voci pentru Democrație și Justiție din România, care a organizat donaţia. Vizierele vor fi descărcate la un magazin din centrul Capitalei, apoi vor fi distribuite celor aflați în prima linie în lupta cu COVID-19.

Vizierele vor distribuite în baza unei liste aprobate de Ministerul Sănătății de la Chişinău.

”Sunt niște cheltuieli, care sunt absolut toate suportate în baza de donații. Intenționăm să le livrăm gratuit tuturor centrelor COVID, instituțiilor medicale din țară, dar și la Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și toți cei care vor avea nevoie.”

170 de mii de unități de viziere au fost realizate la Cluj de la mijlocul lunii aprilie, iar cheltuielile pentru achiziționarea materiei prime, producerea și distribuirea acestora au fost acoperite din donațiile făcute de români și moldoveni din întreaga lume. În total, au fost adunați în jur de 60 de mii de euro.

În lupta cu COVID-19, Moldova este susţinută şi de către Bulgaria şi Qatar.

Statul Qatar a donat Moldovei aproape 500 de mii de măşti, peste 70 de mii de viziere şi 30 de mii de ochelari de protecţie. Iar Bulgaria a venit în ajutorul ţării noastre cu 500 de echipamente de protecţie, 500 de perechi de ochelari şi cu 500 de viziere.
Lotul umanitar a ajuns deja la Ministerul Sănătăţii şi urmează să fie distribuit în spitalele cu profil COVID din ţară. Valoarea totală a ajutorului umanitar din partea Bulgariei se ridică la aproape 23 de mii de euro. Anterior, ţara noastră a mai primit ajutoare din partea Poloniei şi a Lituaniei.
Cel mai consistent lot umanitar, în valoare de 3,5 milioane de euro, a venit din partea României şi include medicamente, dar şi echipamente de protecţie.

..