Ajutor pentru 25 de mii de familii. Sute de colete cu produse alimentare vor ajunge în 250 de sate din țară

Ajutor pentru 25 de mii de familii. Sute de colete cu produse alimentare vor ajunge în 250 de sate din țară

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a dat startul unei ample campanii de caritate – Susținem pentru că ne pasă. Peste 25 000 de familii social-vulnerabile vor beneficia de colete cu produse alimentare. Primii care s-au bucurat de ajutor au fost locuitorii comunelor Codreanca și Rădeni din raionul Strășeni și satul Bravicea, Călărași.

Pe parcursul a șase luni, echipa asociației va merge din sat în sat pentru a aduce ajutoarele celor mai vulnerabile categorii de populație.

„Vom livra câte 100 de colete cu produse alimentare de primă necesitate în 250 de sate. Respectiv, nu mai puțin de 25 000 de familii vor beneficia de un suport”, a precizat Alexandru Gâscă – președintele consiliului A.S.I.C.S.

Beneficiari ai campaniei vor fi vârstnicii, familiile cu mulți copii, persoanele cu nevoi speciale din sate. Oamenii au găsit în colet zahăr, ulei, paste, cereale, conservă din carne, biscuiți și chiar un produs farmaceutic pentru creșterea imunității.

„Am cinci copii. Doi sunt la Chișinău. Muncim pământul, locuim așa cum Dumnezeu ne dă puteri. Vă mulțumim mult pentru ajutorul primit de la Dumneavoastră”.

„Sunt foarte mulțumită. Nu m-am așteptat. Vă mulțumesc frumos și continuați așa mai departe, să faceți bine pe cei care au nevoie.”

Localitățile au fost selectate aleatoriu prin intermediul unui soft special certificat, iar autoritățile locale vor fi responsabile de repartizarea coletelor la poarta fiecărui beneficiar.

Campania ”Susținem pentru că ne pasă” se va încheia la sfârșitul lunii martie, iar bugetul estimat este de cel puțin 3 milioane de lei. 

..