Ajutor pentru spitale de la ”Loteria Națională”. Noi loturi noi de protecţie anti-COVID au ajuns la medici din Hînceşti, Leova, Cahul şi Cantemir

Ajutor pentru spitale de la ”Loteria Națională”. Noi loturi noi de protecţie anti-COVID au ajuns la medici din Hînceşti, Leova, Cahul şi Cantemir

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tot mai multe spitale primesc ajutoare în cadrul unei campanii organizate de „Loteria Naţională”. Loturi noi de protecţie anti-COVID au ajuns la medici din Hînceşti, Leova, Cahul şi Cantemir. Până acum, 13 spitale au beneficiat de suportul oferit de Loteria Naţională, pentru toţi cei care luptă în prima linie de la declanşarea pandemiei în Moldova. Fiecare spital beneficiază de 1000 de măști, 100 de litri de lichid pentru dezinfectarea mâinilor, 250 de perechi de mănuși şi 30 de costume de protecție.

Medicii sunt angajaţi într-o luptă continuă, din această primăvară. Pandemia de COVID-19 a cuprins toată ţara, iar spitalele lucrează non-stop cu bolnavii de coronavirus. Costumele de protecţie, dezinfectanţii, mănuşile şi măştile sunt prioritare în activitatea tuturor angajaţilor medicali din prima linie. Pentru a nu-i supune riscului infectării şi pentru a-i ajuta să facă faţă provocărilor, Loteria Naţională desfăşoară o amplă campanie socială „Avem grijă de Dumneavostră”. Scopul campaniei este ca 30 de spitale din toată ţara să primească un suport substanţial pentru protecţia personalului medical.

„Orice echipament de protecţie este un semn de susţinere pentru noi, care ne acordă o siguranţă şi o încredere, să dăm cât mai multe şanse la viaţă. Este foarte binevenit orice ajutor, mai ales din partea Loteriei Naţionale.”

Nu există spitale în ţară fără cazuri de COVID-19 printre cadre medicale. O confirmă şi echipele din prima linie din Cahul, Cantemir şi Leova, unde au ajuns loturi noi de protecţie din partea Loteriei Naţionale. Mai mult, Leova, în doar câteva zile, a ajuns sub cod portocaliu. Aici stocurile de protecţie antiCOVID practic s-au epuizat, iar donaţia a venit la momentul potrivit.

” Ajutorul din partea Loteriei este un ajutor foarte bun pentru noi. Chiar astăzi am rămas fără măşti de protecţie. Am ajuns la cifra de 300. Şi ajutorul primit de la Dvs.este bine venit şi vă mulţumesc foarte mult din partea lucrătorilor medicali din Leova”.

„În primul rând, atenţia e binevenită, deoarece avem şi bolnavi. Să fim protejaţi şi personalul! Din partea echipei care este, care activează în secţie, cât şi a direcţiei spitalului, vă mulţumim.”

Până acum, de donaţii au beneficiat şi spitalele din Anenii Noi, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Comrat, Vulcănești, Strășeni, Călărași, Nisporeni, Fălești și Ungheni. Anterior, Institutului de Medicină Urgentă i-a fost oferit un aparat performant de ventilare a plămânilor. Campania ”Avem grijă de Dumneavoastră” reprezintă o continuare a iniţiativelor sociale lansate în aprilie de ”Loteria Națională”. De atunci şi până acum, 6 200 de familii din zeci de sate au beneficiat de colete alimentare și dezinfectanţi.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..