Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar

Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar

Distribuie

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, rămâne în continuare sub control judiciar.
Curtea de Apel Chişinău a respins demersul avocaţilor, care au cerut anularea deciziei primei instanţe.
Stoianoglo s-a arătat nemulţumit de decizia magistraţilor şi a precizat că s-a adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„Noi ne-am adresat la CEDO. Ne-am plâns pe suspendarea mea din funcţie, iniţierea ilegală a dosarelor penale, reţinerea, arestarea şi restul acţiunilor. Noi contăm că toate vor fi analizate la CEDO în mod prioritar. Contăm şi că vom obţine în următoarea perioadă careva informaţii. ”

Şedinţa de judecată în care magistraţii Curţii de Apel au analizat demersul avocaţilor lui Stoianoglo s-a desfăşurat cu uşile închise. În faţa instituţiei au venit mai mulţi susţinători ai şefului suspendat al Procuraturii generale.

„Noi ne exprimăm susţinerea la adresa procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Aşteptăm să-i fie scoase toate acuzaţiile şi să fie eliberat.Cerem să fie restabilit în funcţie.”

„Suntem ferm convinşi că Alexandr Dmitrevici a fost ilegal suspendat din interese politice. ”

Alexandr Stoianoglo s-a arătat nemulţumit de decizia Judecătorilor Curţii de Apel.

„Clar lucru că nu suntem mulţumit din cauza că eu nu am încălcat nimic . Şi eu nu înţeleg partea acuzării, până acum, peste 3 luni, nu a adus nimic, nici o probă de învinuire a mea.”

Înainte de şedinţă, procurorul de caz, Victor Furtună a declarat că sunt suficiente probe care ar demonstra vinovăţia lui Alexandr Stoianoglo.

„Mai multe probe, nu pot să vă spun ce probe au fost administrate în timp. Ele au fost anexate la demers. Un şir de probe care demonstrează întemnicia acestuia şi respectiv instanţa le-a admis, nu le-a respins dar le-a admis parţial. Adică doar în ceea ce priveşte termenul. Dar pe fond, a constatat existenţa acelor riscuri care le-am invocat noi în instanţa de judecată.”

În data de 4 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana au prelungit cu 30 de zile controlul judiciar pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Astfel, judecătorii au admis parţial demersul procurorilor, care au cerut prelungirea măsurii cu încă 60 de zile. Alexandr Stoianoglo a fost reţinut la începutul lunii octombrie a anului trecut. El este învinuit de abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declaraţii şi exces de putere.


Distribuie
..