Alimentaţia copiilor care frecventează grădiniţele de stat din Capitală s-a scumpit

Alimentaţia copiilor care frecventează grădiniţele de stat din Capitală s-a scumpit

Alimentaţia copiilor care frecventează grădiniţele de stat din Capitală s-a scumpit. De la începutul acestei luni, părinții achită 12 lei și 60 de bani pe zi, cu doi lei pe zi mai mult decât până acum. Despre acest lucru a anunţat şeful interimar al Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, Adrian Pavaloi.

„Componentele din care se constituie preţul de alimentare unui copil la grădiniţă este compus din trei elemente: transferul de la bugetul de stat, mijloacele alocate de primărie şi resursele contactate de la părinţi, conform hotărârii de Guvern din 1993, părinţii sunt obligaţi să achite 50% din ceea ce vine din transferul de stat. Acest lucru nu a fost majorat de primăria Chişinău, dar avem ordinul Ministerului Finanţelor prin care s-a majorat suma transferată din bugetul de stat şi automat s-a majorat şi suma oferită de părinţi.”

Astfel, costul unui meniu zilnic pentru alimentaţia unui copil este de 40 de lei și 80 de bani.
Contactaţi de echipa noastră, unii directori de grădiniţe ne-au declarat că această majorare a fost una aşteptată, mai ales că inflaţia a crescut pe parcursul anului trecut cu 30 la sută.
Potrivit autorităţilor locale, alimentaţia copiilor a fost scumpită în 127 de grădiniţe din Capitală, care sunt frecventate de aproape 38 de mii de copii.

..