Americanii au un nou lider! Joe Biden a depus jurământul și este noul președinte al SUA

Americanii au un nou lider! Joe Biden a depus jurământul și este noul președinte al SUA

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Zi istorică în Stale Unite ale Americii.
Cel de-al 46-lea preşedinte al SUA, Joe Biden, a fost învestit în funcţie.
După depunerea jurământului, Biden se va muta oficial la Casa Albă pentru următorii 4 ani. Ceremonia de inaugurare a arătat diferit de cele anterioare.
Comitetul lui Biden a redus evenimentele din cauza pandemiei de COVID-19, dar şi din cauza violenţelor de la Capitoliu.
la Washington au fost adoptate măsuri de protecţie excepţionale. 25 de mii de membrii ai Gărzii Naționale și ai poliției asigură siguranţa evenimentului.
Parada tradiţională şi balurile care se organizau cu aceasta ocazie, au fost anulate. Predecesorul lui Biden, Donald Trump nu a participat la ceremonia de învestire.
El devine astfel primul președinte, care nu participă la acest eveniment, în ultimii 152 de ani.
Trump le-a transmis cetăţenilor americani un mesaj de rămas bun.

„A fost o onoare să fiu preşedintele vostru. Vă mulţumesc pentru această posibilitate extraordinară”

În ultimul său discurs în calitate de preşedinte al SUA, Donald Trump i-a urat succes noului şef de stat, Joe Biden, însă nu i-a menţionat nici măcar o dată numele.

„Săptămâna aceasta, inaugurăm o nouă administrație și ne rugăm pentru succesul său în păstrarea Americii în siguranță și prosperă. Le dorim tot binele și, de asemenea, să aibă noroc. Un cuvânt foarte important”.

Donald Trump a menţionat că sub conducerea sa, Statele Unite ale Americii au unit ţările lumii.

„Am creat cea mai mare forţă politică din ţară. Am creat cea mai mare economie din lume. Am vrut să facem America măreață din nou. Agenda noastră nu a fost despre dreapta sau stânga, nici despre republicani sau democrați, ci despre binele unei întregi națiuni”.

Cu referinţă la revoltele de la Capitoliu, Trump a spus că violenţa nu poate fi tolerată şi s-a declarat mândru că a fost primul preşedinte american din ultimele decenii care nu a început războaie noi. Cu doar câteva ore înainte să îşi încheie mandatul, Donald Trump a graţiat câteva zeci de persoane. Printre acestea, fostul său consilier, Steve Bannon, acuzat de fraudă, fostul primar al oraşului Detroit şi rapperul Lil Wayne, acuzat pentru posesie de arme de foc.

Ulterior, Trump a părăsit Casa Albă la bordul elicopterului prezidențial, însoțit de soția sa, Melania.

Joe Biden a ajuns marţi la Washington, unde a participat alături de soţia sa, Jill Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris, la o ceremonie în memoria victimelor răpuse de coronavirus. Pe esplanada de la monumentul lui Abraham Lincoln, preşedintele ales a mulţumit cadrelor medicale pentru dedicaţie.

” Dacă există îngeri în Rai, ei sunt asistente și infirmieri. Știm din experiența familiilor noastre ce-ați făcut pentru noi, curajul de care ați dat dovadă și durerea pe care ați absorbit – o de la ceilalți. Așa că vă mulțumim. Vă mulțumim”.

De-a lungul bazinului cu apă de la Monumentul lui Abraham Lincoln au fost aprinse 400 de lumini, iar cântăreaţa Yolanda Adams a cântat „Hallelujah”.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..