Andrei Năstase acuză Guvernarea de incompetență și nerespectarea promisiunilor, făcute în campania electorală

Andrei Năstase acuză Guvernarea de incompetență și nerespectarea promisiunilor, făcute în campania electorală

Distribuie

Andrei Năstase acuză Guvernarea de incompetență și nerespectarea promisiunilor, făcute în campania electorală.
El a declarat în cadrul emisiunii ”Prime Time” de le PRIME, că una dintre cele mai mari greşeli ale Guvernarii este faptul, că contractul cu ”Gazprom” nu a fost discutat la nivel de președinte sau de prim ministru.
De asemenea, Năstase a învinuit guvernarea că nu dispune de o echipă de experți, dar refuză ajutorul celor din Platforma DA, și din alte partide sau organizații ne-guvernamentale.
PAS nu a comentat acuzaţiile.

Andrei Năstase a declarat că deși PAS a promis multe lucruri în campania electorală, acum acestea merg nu tocmai în direcția dorită de oameni, iar asta ar putea avea consecințe destul de grave.

„Poate că avem mai puțină hoție? Dacă nu se vorbește despre ea la televizoare nu înseamnă că nu există. Avem mai puțină corupție? Mă îndoiesc, ea tot acolo a rămas. Ei, acum incompetența ar putea scoate oamenii în stradă pentru că din cauza incompetenței ajungem să plătim prețuri mai mari la gaz, din cauza incompetenței nu ne mai ajung suplimentele la pensii.”

Întrebat dacă Platforma DA intenționează să scoată oamenii la proteste împotriva actualei guvernări, Năstase a evitat să dea un răspuns direct.

„Așa cum în 2015 nu Andrei Năstase a scos oamenii în stradă, nu Andrei Năstase i-a scos și nu Platforma DA. – Cel puțin i-a mobilizat. – Da i-am mobilizat, dar i-au scos în stradă nevoile. I-a scos în stradă de fapt sărăcia, i-a scos nedreptatea, i-a scos furturile deja ajunse la miliarde, transformarea Republicii Moldova într-o spălătorie a mafiei regionale și internaționale, asta i-a scos pe oameni în stradă.”

În ceea ce privește criza gazelor, Năstase a declarat că instituțiile statului ar trebui să facă mai puține apeluri la solidaritate și să se așeze la masa de discuții pentru a găsi soluții ce ar sprijini oamenii de rând. Totodată, Năstase spune că cea mai mare greșeală a Republicii Moldova în acest domeniu a fost abordarea necorespunzătoare a procesului de negocieri.

„Negocierile cu Gazprom au fost păgubașe pentru Republica Moldova. Reprezentarea pe care a avut-o Republica Moldova în aceste negocieri a fost una de cea mai joasă speță. Ținând cont de circumstanțe, de specificul pe care îl are țara noastră trebuia să fie reprezentată de cel puțin primul ministru al Republicii Moldova, dacă nu chiar de președintele țării.”

Totodată, acesta a declarat că înțelege situația complicată în care se află cei de la guvernare și le propune ajutor.

„În momentul în care a fost constituit acest Guvern declarat pro-european, reformator, democratic, Platforma DA a spus că suntem alături de acești oameni în tot ce înseamnă reformă. Nici o reacție! La întrebarea dumneavoastră noi am propus… rămâne de văzut dacă se va accepta sau nu se va accepta.”

Contactată pentru o reacţie, purtătorul de cuvânt al Partidului Acțiune și Solidaritate, Aurica Jardan a menționat că singura prioritate a guvernării este să îmbunătăţească nivelul de trai al cetățenilor.


Distribuie
..