Andrian Candu spune că l-a votat în turul doi pe candidatul PPDA, Andrei Năstase: M-am văzut nevoit să aleg răul mai mic

Andrian Candu spune că l-a votat în turul doi pe candidatul PPDA, Andrei Năstase: M-am văzut nevoit să aleg răul mai mic

Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, spune că l-a votat în turul doi pe candidatul PPDA, Andrei Năstase, chiar dacă sunt multe semne de întrebare privind integritatea acestuia. Declaraţiile au fost făcute la un post privat de televiziune. În aceeaşi emisiune, Candu a acuzat-o de minciună pe Maia Sandu, care a criticat regulamentul prin care străinii vor putea obţine cetăţenia moldovenească dacă vor investi în ţara noastră.

Întrebat pe cine l-a susţinut la alegerile din turul doi, şeful Legislativului a declarat că s-a văzut nevoit să-l voteze pe Năstase, asta doar pentru a alege răul mai mic. Totodată, Andrian Candu a mai spus că are dubii referitor la integritatea acestuia, mai ales că a fost prieten cu fugarul penal Renato Usatîi.

„Am multe semne de întrebare ce a făcut la Moscova când a fost acolo şi s-a întâlnit cu Usatîi şi cu nu ştiu mai cine chiar în casa lui Usatîi. Era perioada aia când erau prieteni toţi: Dodon, Usatîi şi Năstase. Făceau proteste împreună. Eu nu l-am acuzat pe Năstase că a fost în relație cu Usatîi și Dodon, am avut o altă întrebare, cu cine s-a mai întâlnit acolo și cine a mai fost cu grade militare dintr-un anumit serviciu în cazul cu Usatîi”, a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Reacţia lui Năstase nu s-a lăsat aşteptată.

„Stai la ei și te uiți și îți e milă de ei. Au ajuns să spună că m-au votat pe mine. Cât privește guvernarea, am spus că vom avea o colaborare strict instituțională”, a menţionat primarul ales al Capitalei, Andrei Năstase.

Andrian Candu a mai declarat că în primul tur a votat pentru candidatul independent Silvia Radu, pentru calităţile ei de manager.

„Ştiu ce activitatea a făcut la Fenosa şi ce rezultate a avut şi ştiu calităţile ei de manager. Nu a putut să se manifeste o perioadă mai îndelungată la Primărie, a fost chiar foarte puţin timp ca să reuşească”, a afirmat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Preşedintele Parlamentului a fost rugat să comenteze criticile Maiei Sandu referitoare la regulamentul prin care străinii pot obţine cetăţenia Moldovei dacă investesc în ţara noastră. Andrian Candu a fost destul de dur, spunând că liderul PAS nu face altceva decât să mintă atunci când declară că proiectul este o ameninţare pentru securitatea ţării. Mai ales că este o practică întâlnită în mai multe ţări, pentru a încuraja investiţiile.

„Prostie mai mare n-am auzit! Ori ea este zero profesionalism şi lipsă de profesionalism economic. Şi atunci eu nu înţeleg cum colegii Lupu, iar apoi Dodon au ţinut-o în Ministerul Economiei. Sau minte, că ea e mincinoasă”, a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Întrebat despre cearta dintre Ilan Şor şi Maia Sandu, în care liderul PAS este acuzată că, fiind ministru al Educaţiei, ar fi primit bani în plic ca supliment la salariu, Candu a spus că tinde să creadă că este adevărat.

– Tind să cred că Şor a finanţat foarte mult PLDM şi tind să cred că din acei bani probabil primeau salarii în plic unei lideri ai partidului liberal-democrat. Este doar o opinie pe care mi-o expun din tot ceea ce văd.
– Ce treabă are asta cu Maia Sandu?
– Dar ea a fost în PLDM, de ce noi toţi încercăm să uităm, că ea a fost acolo, a fost ministru din partea PLDM?, a comunicat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Maia Sandu nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta declaraţiile lui Andrian Candu.

Foto: publika.md

Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Leave a Reply