Au alergat pentru o cauză nobilă. Peste 2.000 de oameni au participat la o cursă organizată în Capitală, pentru a spune NU traficului de fiinţe umane

Au alergat pentru o cauză nobilă. Peste 2.000 de oameni au participat la o cursă organizată în Capitală, pentru a spune NU traficului de fiinţe umane

Distribuie
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  16
  Shares

Peste 2.000 de oameni, printre care mai multe persoane oficiale, au participat astăzi la o cursă organizată în Capitală, pentru a spune NU traficului de fiinţe umane. Evenimentul a fost iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne, cu susţinerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Moldova. Atât cursa, cât şi alte activităţi desfăşurate în centrul Chişinăului, au avut drept scop de a-i sensibiliza pe cetăţeni despre pericolele acestui flagel.

Primii participanţi au parcurs distanţa de cinci kilometri în 20 de minute.

„A decurs uşor, bine. Chiar dacă era cald a fost plăcut. Atmosfera e super. Facem pregătire, nu poţi aşa să vii primul şi fără pregătire”.

„A fost bine. E clar că nu până la urmă au alergat toţi, dar eu m-am străduit şi mi-a ieşit”.

Printre cei care au alergat au fost oficiali de la Ministerul de Interne şi de la IGP, ai Poliţiei de Frontieră, dar şi mai mulţi diplomaţi.

„Nu am mai alergat cross de mulţi ani, dar sper că a fost un exemplu şi pentru cei care astăzi nu au vrut să alerge sau şi mai rău, nu au vrut să vină încoace. Acest eveniment este dedicat societăţii noastre pentru a o responsabiliza”, a comunicat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

„Pentru mine personal a fost o provocare mare. Eu sunt deja om în vârstă şi nu m-am pregătit foarte mult, dar am simţit o anumită energie în atmosferă care m-a ajutat foarte mult”, a menționat ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit.

Ideea de a organiza o cursă, dedicată luptei împotriva traficului de fiinţe umane, aparţine conducerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane.

„A fost foarte Bine. Eu cred că emoţiile se citesc pe faţa noastră. Dacă vom face din asta o tradiţie ne vom gândi să organizăm sau în toamnă sau în primăvară devreme, ca să nu fie chiar atât de cald”, a spus şeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Lilian Levandovschi.

După cursă, a fost loc şi de glume.

Nici copiii nu au stat deoparte. Printre curajoşi s-a regăsit şi fiul ministrului de Interne.

„Mi-a plăcut foarte mult să alerg, a fost vesel. Merg la antrenament, alerg câte trei cercuri. Bunica a alergat şi ea, dar s-a oprit”.

În Piața Marii Adunări Naționale a fost amenajată şi o zonă de distracţii pentru copii. Aceştia au participat la ateliere de creaţie şi concursuri cu premii.

Totodată, subdiviziunile Ministerului de Interne şi-au prezentat tehnica din dotare. Publicul a fost impresionat şi de un exerciţiu de echitaţie.

La eveniment a venit mai multă lume, decât s-au aşteptat organizatorii.

„Tricourile care au fost planificate pentru eveniment au fost împărţite. Nu a rămas niciunul. Oamenii au alergat fără tricouri, adică ei nu au venit pentru asta, dar să lupte împotriva traficului de persoane. Într-adevăr, există cazuri de robie, nu doar la noi în Moldova”, a afirmat fondatorul Sporter, Dmitri Voloşin.

Foto: facebook.com/MAI

Distribuie
 • 16
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  16
  Shares

Leave a Reply