Au început evenimentele, dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului. În ce localităţi sunt organizate şi cum se vor desfăşura

Au început evenimentele, dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului. În ce localităţi sunt organizate şi cum se vor desfăşura

Distribuie

Din cauza pandemiei de COVID-19, expozițiile tematice din cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului vor fi organizate cu un număr limitat de persoane, iar atelierele meșteșugăreşti vor lipsi din program.
Nu vor avea loc nici concerte pentru publicul larg, în schimb, moldovenii sunt chemaţi să viziteze monumentele din localităţile de baştină.
Evenimente dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului vor fi desfăşurate până în data de 4 octombrie.

În acest an, evenimente dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului, cu genericul „Patrimoniu cultural și Educație” vor fi organizate în 9 localități. Programul conţine expoziţii, lansări de cărţi, filme tematice, emisiuni televizate, concursuri de poezii şi campanii sociale de salubrizare. Mâine, la Rezervația cultural-naturală „Orheiul Vechi”, zeci de voluntari, localnici şi studenţi vor aduna deşeurile din zonă, începând cu ora 10:00

„Această campanie va fi susţinută, sprijinită de studenţii Facultăţii arte plastice şi design ai Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”… care vor participa la campania de salubrizare, nu doar pentru a da o mână de ajutor, dar şi pentru a da o a doua viaţă acelor obiecte pe care le vor fi colectate, în urma salubrizării.”

Acţiuni similare vor avea loc şi în alte localităţi precum Văleni, Slobozia Mare, Crihana Veche din raionul Cahul, Buteşti, Cobani din raionul Glodeni, Climăuții de Jos, Vadul-Rașcov din raionul Șoldănești şi Mateuţi din raionul Rezina.

„Nu putem spune că vor fi mai multe evenimente, însă vor fi altfel, iar asta ţinând cont de specificul acestui an. Vrem să sensibilizăm atenţia asupra întregului spectru, a diversităţii patrimoniului cultural, nu doar cel material, ci şi cel imaterial. Vor fi diferite manifestaţii culturale în limita condiţiilor impuse de Comisia Situaţii Excepţionale în Sănătate Publică.”

Evenimente dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului se desfăşoară în 50 de ţări.


Distribuie
..