Autoritățile municipale caută soluții pentru suplimentarea paturilor pentru bolnavii de COVID-19

Autoritățile municipale caută soluții pentru suplimentarea paturilor pentru bolnavii de COVID-19

Situaţia epidemiologică în Capitală este alarmantă. Numărul cazurilor de COVID-19 creşte pe zi ce trece, iar spitalele municipale nu mai au locuri libere.
Pentru a rezolva situaţia autorităţile încearcă să reprofileze noi secţii, în care vor fi plasaţi pacienţii care s-au infectat cu noul tip de coronavirus.

Potrivit Direcţiei Sănătate a municipiului Chişinău, în prezent, 786 de bolnavi de COVID-19 sunt internaţi în spitalele municipale. Asta în timp ce capacitatea acestor instituţii este de 920 de paturi. 245 dintre ei sunt în stare gravă, iar 17 persoane sunt intubate.

„Ţinând cont de situaţia alarmantă, pentru viitor, examinăm toate posibilităţile pentru a mări numărul de locuri în spitalele municipale. Ieri, de asemenea, am participat la şedinţa cu Ministerul Sănătăţii, inclusiv şi astăzi suntem la legătură, examinăm toate posibilităţile.”

Virusul nu ocoleşte nici instituţiile de învăţământ. În prezent, doi copii care frecventează grădiniţa şi 27 de angajaţi s-au infectat cu noul tip de coronavirus. Iar în şcolile din Capitală s-au îmbolnăvit 143 de elevi şi 124 de angajaţi.

„În carantină au fost plasaţi 2734 de elevi din 120 de clase din 44 de instituţii de învăţământ, inclusiv şapte private. De asemenea, în carantină au fost plasaţi 119 angajaţi, urmare a contactelor cu bolnavii, predominant, de fapt, din familie. Sursele indicate de infecţie, sunt, în majoritatea cazurilor, din familie.”

De la începutul pandemiei, în Capitală au fost înregistrate 24 870 de cazuri de COVID-19. 466 dintre aceştia au murit din cauza complicaţiilor provocate de noul tip de coronavirus.

..