Autorizația de mediu pentru gestionarea deşeurilor şi a emisiei de poluanţi în atmosferă de către Uzina Metalurgică de la Rîbniţa a fost prelungită

Autorizația de mediu pentru gestionarea deşeurilor şi a emisiei de poluanţi în atmosferă de către Uzina Metalurgică de la Rîbniţa a fost prelungită

autorizatie uzinei de la rabnita

Autorizația de mediu pentru gestionarea deşeurilor şi a emisiei de poluanţi în atmosferă de către Uzina Metalurgică de la Rîbniţa a fost prelungită până în data de 30 septembrie. Decizia a fost luată luni de Comisia pentru Situaţii Excepţionale, asta deși Agenția de Mediu a refuzat, recent, să acorde autorizație de mediu pentru gestionarea deşeurilor uzinei.

Potrivit instituţiei, decizia a fost luată pentru că uzina de la Rîbniţa trebuie să înlăture anumite neconformităţi şi să ajusteze condiţiile tehnice la legislaţia de mediu. Totuşi, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a decis, luni, să extindă termenul autorizaţiei până în 30 septembrie.

Directorul Agenţiei de Mediu, Gavril Gîlca, a explicat că CSE a prelungit actul permisiv, după ce administraţia uzinei metalurgice de la Rîbniţa a promis că timp de o lună va înlătura toate neconformitățile depistate.

Anterior, ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, a recunoscut că una din condițiile impuse de stânga Nistrului pentru a putea procura energie electrică de la Cuciurgan era ca autorităţile de la Chişinău să prelungească lunar autorizația de mediu a Uzinei Metalurgice de la Rîbnița.

Pentru luna septembrie, Centrala de la Cuciurgan va asigura 67 la sută din necesarul de energie electrică al ţării, cu acelaşi preţ de achiziţie ca şi în ultimele trei luni – 59,9 dolari per megawatt-oră. Ultima oară, în data de 29 iunie CSE a extins autorizaţia de mediu pentru uzina metalurgică de la Rîbniţa.

..