Bal de caritate la Chișinău. Oameni de afaceri, politicieni şi artişti au donat bani pentru persoanele cu boli incurabile

Bal de caritate la Chișinău. Oameni de afaceri, politicieni şi artişti au donat bani pentru persoanele cu boli incurabile

Distribuie

Zeci de oameni de afaceri, politicieni şi artişti au participat la Balul de caritate „Hospice Angelus”, desfăşurat vineri seara la Chişinău.
Scopul acţiunii de caritate este colectarea de fonduri pentru persoanele cu boli incurabile, mulţi dintre care sunt copii.
La licitaţia organizată în timpul balului s-au adunat 16 800 de euro.

Fiecare oaspete al balului de caritate a plătit câte 100 de euro pentru biletul de acces. Evenimentul, ajuns la a 11-ea ediţie, a adunat un număr restrâns de invitaţi, din cauza pandemiei. Principala etapă a balului a fost licitaţia cu strigare, la care au fost expuse tablouri, vinuri selecte şi obiecte de manufactură.

„Cine vrea să înceapă cu 200 de euro?
200 de euro pentru pictura lui Iurie!
500!
500 de euro, altcineva?”

Balul este patronat de prințul român Ștefan Dimitrie Ferdinand Sturdza, care este și președinte de onoare al Fundației de caritate Hospice Angelus.

„Oamenii care au organizat evenimentul sunt aceeaşi echipa Angelus care zi de zi se ocupă de aceşti copii, copii care suferă îngrozitor. S-au născut majoritatea dintre ei în suferinţă şi în curând o să moară în suferinţă. În primul rând să faci jobul acesta, să lucrezi acolo, trebuie să ai suflet de aur.”

Organizatorii afirmă că suma adunată la licitaţie va aduce speranţă multor bolnavi.

„Dar şi un alt obiectiv este să reuşim să amenajăm curtea unicului centru, unicului hospice pediatric din Republica Moldova care este Casa Angelus. Este necesară pentru ca amenajarea curţii să fie cu succes, circa trei mii de euro.”

Ca şi în anii precedenţi, artistul Iurie Matei a anunţat că şi-a donat o pictură pentru o cauză nobilă şi a decis să participe la licitaţie în calitate de cumpărător.

„Deja am făcut o ofertă, gândidu-mă la un copil din Butuceni care am văzut că bate o minge şi m-am gândit că va fi un cadou fantastic pentru el o minge nouă aşa cum îşi doreşte de altfel orice copil.”

Partener general al Balului de caritate a fost partenerul privat al Loteriei Naționale în domeniul loteriilor și pariurilor sportive. Compania a oferit cinci mii de euro, iar banii vor fi folosiţi timp de jumătate de an pentru asigurarea alimentaţiei copiilor îngrijiţi de fundaţia de caritate. Prezent la eveniment, directorul general al companiei, Plamen Milanov, şi-a propus să participe şi la licitaţie.

„Vom participa şi sper că ne va reuşi să cumpărăm ceva. În acest context, sper mult ca exemplul companiei noastre „NGM” şi exemplul „Hospice Angelus” să fie preluat de alte companii, în special cele internaţionale. Este important ca oamenii din Moldova să înţeleagă că nu sunt singuri şi că cineva se gândeşte la cei nevoiaşi.”

După numeroase intenţii, partenerul privat al Loteriei Naționale în domeniul loteriilor și pariurilor sportive a câştigat două loturi: un tablou pictat de stilistul Evgheni Hodorojkov şi cel mai scump lot, care s-a dovedit a fi o surpriză, o rachetă de tenis donată de sportivul Radu Albot, cumpărată cu un preţ de patru mii de euro. Contribuţia totală a Loteriei Naţionale la licitaţie a fost de 9500 de euro.

Fundația „Hospice Angelus” a fost creată în anul 2000. De atunci, peste 60 de mii de persoane au beneficiat de îngrijire medicală din banii colectaţi de această fundaţie.


Distribuie
..