BCS cere demisia ministrului Agriculturii, Viorel Gherciu

BCS cere demisia ministrului Agriculturii, Viorel Gherciu

Distribuie

Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a depus o moţiune simplă la Parlament împotriva ministrului Agriculturii Viorel Gherciu. Deputaţii susţin că nu are capacităţi manageriale să gestioneze domeniul şi să combată creşterea preţurilor la produse alimentare. La rândul său, ministrul Gherciu susţine că se depun toate eforturile posibile pentru a rezolva problemele din agricultură.

Aleşii BCS afirmă că agricultura se află într-o stare dificilă şi că ministerul care gestionează domeniul nu are viziuni clare de dezvoltare, ajutorul pentru agricultori fiind insuficient.

„Cu ce se poate lăuda Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare după nouă luni de guvernare, cu mii de hectare de teren agricol neprelucrate, zeci de mii de tone de mere în frigidere, iar sute de fermieri sunt în pragul falimentului din cauza ignorării totale a Guvernului faţă de producătorii autohtoni”, a spus Radu Mudreac.

Solicitat pentru o reacţie, ministrul Viorel Gherciu a declarat că iniţiativa deputaţilor comunişti şi socialişti este populistă.

„În domeniul agricol, întotdeauna a fost un şir de probleme, dar noi gestionăm foarte eficient această situaţie, facem faţă provocărilor care sunt a fost majorat fondul de subvenţionare până la 1,7 miliarde de lei, în premieră a fost inclusă subvenţionarea parţială a motorinei pentru agricultori şi un şir de alte măsuri. Miracol peste noapte nu cred că poate să-l asigure cineva.”

Conform regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. Dezbaterea ei trebuie să se producă în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.


Distribuie
..