Bilanţ sumbru. Săptămâna trecută, în țară erau peste 7500 de cazuri active de COVID-19

Bilanţ sumbru. Săptămâna trecută, în țară erau peste 7500 de cazuri active de COVID-19

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Încă 181 de moldoveni s-au infectat cu noul coronavirus. Acestea sunt rezultatele în urma efectuării a 921 de teste primare.
Totodată, săptămâna trecută au fost realizate cele mai multe teste la COVID-19 de până acum, mai exact, 10. 190, dintre care 2. 298 au fost pozitive.
Sunt datele Ministerului Sănătății, care au fost prezentate astăzi, în cadrul unei conferințe.
Potrivit ANSP, în ultimele 14 zile, nordul ţării și Chişinăul înregistrează o creștere a numărului de cazuri.
Specialiștii afirmă că pericolul nu a dispărut și îndeamnă oamenii să fie mai responsabili.

Noul coronavirus a mai făcut cinci victime. Este vorba de trei femei şi doi bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 57 şi 75 de ani. Potrivit datelor oficiale, Capitala şi nordul ţării sunt cele mai afectate de COVID-19. În Chişinău au fost înregistrate peste 10 mii de îmbolnăviri. Urmează municipiul Bălți, cu aproape 1 700 de cazuri şi Soroca, unde au fost infectaţi până acum aproape o mie de oameni. În oraşele Cahul şi Orhei au fost înregistrate aproximativ 900 de cazuri.

În ultimele două săptămâni s-au înregistrat 44 de cazuri de import. Cele mai multe sunt din România și Turcia, de unde au revenit câte nouă moldoveni bolnavi de COVID-19. Din Marea Britanie s-au întors cinci concetățeni infectați, iar din Ucraina patru. Trei cazuri de COVID sunt aduse din Franța. Câte două din Portugalia, Federația Rusă și Statele Unite ale Americii şi câte unul din Austria, Belgia, Cehia, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg și Norvegia. În total, de la începutul pandemiei de COVID-19, în ţara noastră au fost înregistrate 280 de cazuri de import, ceea ce constituie un procent din totalul îmbolnăvirilor din Moldova. În acest context, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat importanța autoizolării pentru o perioadă de 14 zile pentru cei care revin din străinătate. Dumbrăveanu a mai îndemnat moldovenii să se abțină de la călătorii.

”Nu este vorba doar de riscul infectării atunci când vorbim de aceste locuri de odihnă, dar inclusiv și de aspectul de deplasare tur-retur în avioane unde sunt persoane infectate. Aveți grijă de dumneavoastră și de cei dragi.”

Potrivit statisticii, 229 de femei însărcinată au contractat noul virus, iar cele mai multe sunt în ultimul trimestru de sarcină. Totodată, crește și numărul îmbolnăvirilor printre copii. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în rândul minorilor, cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani. 416 îmbolnăviri sunt în rândul micuților cu vârsta cuprinsă între un an şi cinci ani, iar alte 141 de cazuri sunt înregistrate la copiii de până la un an.

În prezent, numărul îmbolnăvirilor de COVID în ţara noastră a ajuns la peste 27 600 de cazuri, iar 442 de persoane sunt în stare gravă. Totodată, peste 19 mii de persoane s-au vindecat, iar 850 au decedat din cauza complicațiilor. Din totalul îmbolnăvirilor, 3531 sunt înregistrate în rândul lucrătorilor medicali.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •