Căminul studenţesc al Universităţii Agrare, amplasat în sectorul centru din Capitală rămâne în continuare gol

Căminul studenţesc al Universităţii Agrare, amplasat în sectorul centru din Capitală rămâne în continuare gol

Distribuie
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Căminul studenţesc al Universităţii Agrare, amplasat în sectorul centru din Capitală rămâne în continuare gol. Potrivit administraţiei, clădirea nu va fi dată în gestiunea niciunui agent economic, dar va fi conservată. Totodată, ei afirmă că sunt gata să le permită studenţilor să se întoarcă înapoi în odăile lor dacă aceştia îşi doresc. Deocamdată, însă spun ei nu a parvenit nici o solicitare de la studenţii transferaţi.

Ministrul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Volconovici susţine că studenţii sunt liberi să aleagă unde doresc să locuiască.

„Care este avantajul, este vorba despre facultatea de zootehnie, ei pot să îşi aleagă Petricaniul pentru că este zece minute de la facultate, facultatea veterinărie şi zootehnie şi sau să rămână în centru”, a spus a spus prorector în Probleme de administrare şi gospodărire, Anatol Daicu, Liviu Volconovici.

Prorectorul instituiei susţine că după transfer nu a primit nici o solicitare de la studenţii nemulţumiţi de condiţiile de cazare.

„În scris, nu a fost nici o solicitare ca să rămână în blocurile din Bulevardul Grigore Vieru. După ce au fost cazaţi în spaţiile din strada Mirceşti, personal am mers în toate odăile, am întrebat, nu au fost pretenţii”, a spus prorector în Probleme de administrare şi gospodărire, Anatol Daicu.

Acesta susţine că decizia de a transfera studenţii din căminul amplasat în centrul Capitalei a fost luată deoarece întreţinerea a două cămine ocupate pe jumătate este costisitoare.

„În sezonul precedent rece, 2017-2018 Universitatea a suportat un milion şi peste două sute de mii, numai pentru agentul termic. Nu mai vorbesc de cheltuieli la apă, pentru energia electrică Pentru întreţinerea blocurilor respective sunt 32 de persoane”, a spus prorector în Probleme de administrare şi gospodărire, Anatol Daicu.

Studenţii care au fost nevoiţi să se cazeze în căminul amplasat pe strada Mirceşti spun că şi-ar dori să revină în clădirea din centrul oraşului.

„Condiţiile erau mult mai bune. Puteţi spre exemplu să vă uitaţi la acest geam, la această crăpătură în uşă, prin ea poţi vedea ce se petrece în hol. Este mai frig aici şi sunt mai mulţi gândaci.”

Acum patru zile, în cadrul şedinţei Guvernului, Pavel Filip l-a luat la rost pe ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului pentru decizia de a transfera studenţii. Pavel Filip a cerut ca ordinul să fie anulat, iar studenții să fie reîntorși la căminele depe bulevardul Grigore Vieru. Mai mult, șeful Cabinetului de miniștri a menționat că nu va trece nicio tentativă a Ministerului Agriculturii care şi-ar dori să vândă acest teren unor companii de construcții.

Foto: Canal2.md

Distribuie
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Leave a Reply