Carantină totală la Madrid. Noi măsuri sanitare, după ce orașul a fost afectat de o explozie de cazuri de COVID-19

Carantină totală la Madrid. Noi măsuri sanitare, după ce orașul a fost afectat de o explozie de cazuri de COVID-19

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Noi restricţii anti-COVID în mai multe state europene, din cauza noilor tulpini, care pot provoca un nou val de îmbolnăviri.
Un avertisment în acest sens a transmis Centrul European pentru Controlul Bolilor.

Ţările de Jos au impus de sâmbătă interdicţia de circulaţie pe timp de noapte, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului.
Olandezii nu vor mai avea voie să iasă din casă după ora 21.00 decât doar pentru urgenţe medicale, prezenţa la muncă în domenii considerate esenţiale sau pentru a scoate la plimbare animale de companie. Noile măsuri au scos sute de mii de oameni nemulţumiţi în stradă, la Amsterdam şi Eindhoven. Protestatarii au incendiat unul dintre centrele de testare Covid-19, au vandalizat zeci de maşini şi magazine şi au atacat polițiștii cu pietre și focuri de artificii.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea.

Carantină totală a fost decretată la Madrid. Autorităţile spaniole au decis să aplice noi măsuri sanitare, după ce întreaga regiune a fost afectată recent de o explozie de cazuri de COVID-19 cu tulpină britanică. Autorităţile au mobilizat sute de poliţişti, dar şi drone pentru a asigura respectarea regulilor.

„Ne vom baza pe o colaborare cu un sistem de drone. Un proiect pilot, avansat de care suntem foarte mândri. Un mijloc tehnologic de ultimă oră care ne va permite să monitorizăm de la înălţime zonele sanitare.”

Peste 200 de agenţi au fost mobilizaţi să controleze traficul pe străzi, iar dronele îi vor localiza pe şoferii care vor încerca să iasă din zonele aflate în carantină. Locuitorii oraşului nu au voie sa se deplaseze în zonele restricţionate. Totodată, sunt interzise vizitele la domiciliu, barurile şi restaurantele se vor închide de la ora 21, iar localurile trebuie să menţină limita de 50 la sută. Cu toate acestea, guvernul regiunii Madrid menţine afacerile deschise, dar impune limita de 4 persoane pentru grupuri şi interzice deplasările după ora 22, până la 6 dimineaţa. Amenzile pentru încălcarea normelor sanitare vor varia de la 600 la 600.000 de euro.
Restricţii de călătorie au fost impuse şi de guvernul francez. Toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în această ţară pe cale aeriană sau maritimă din ţările spaţiului european vor prezenta, la îmbarcare, un test negativ la COVID-19 şi o declaraţie pe propria răspundere prin care se angajează să se autoizoleze pentru o perioadă de 7 zile. La ieşirea din izolare, călătorii vor trebui să facă un nou test PCR. Măsuri dure au fost luate în Israel. Autorităţile au decis să interzică toate zborurile de pasageri, începând de marți de la miezul nopții și până la sfârșitul lunii ianuarie, pentru a opri răspândirea coronavirusului și a noilor sale tulpini.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..