Care sunt cele mai BOGATE femei din lume şi ce averi au acestea

Care sunt cele mai BOGATE femei din lume şi ce averi au acestea

Au adunat în conturi miliarde de dolari. Este vorba despre femeile care au creat imperii financiare și conduc mii de angajați. Revista Forbes a adunat într-un top cele mai puternice doamne, care pot mişca lumea.

Clasamentul este deschis de Liliane Bettencourt, cea mai bogată femeie din Franța. Moștenitoarea imperiului L`Oreal are o avere de aproape 40 de miliarde de dolari.

A doua în top este Alice Walton, singura fiică a fondatorului Wal-Mart, companie care administrează un lanţ de magazine şi hipermarketuri. În vârstă de 68 de ani, Alice Walton ocupă poziția 17 în clasamentul Forbes al miliardarilor, cu o avere de aproape 34 de miliarde de dolari. Ea s-a implicat mai puțin în afacerea sa de familie, fiind pasionată de artă.

Podiumul este încheiat de Jacqueline Mars, cu o avere de 27 de miliarde de dolari. Americana, în vârstă de 77 de ani,conduce compania de dulciuri Mars și, în topul general al miliardarilor, se plasează pe poziția 26.

Clasamentul este completat de Maria Franca Fissolo, care are în conturi peste 25 de miliarde de dolari. Italianca a moștenit de la soțul ei una dintre cele mai mari companii de dulciuri, Ferrero, cunoscută pentru crema Nutella și ciocolatele Kinder.

În topul creat de Forbes se regăsește și cea mai bogată femeie din Germania, Susanne Klatten. Împreună nu fratele ei, ea deține jumătate din compania BMW și are în conturi peste 20 de miliarde de dolari.

Potrivit Forbes, numărul femeilor bogate a crescut vertiginos în 2017. Din 2043 de miliardari, 227 sunt reprezentante ale sexului frumos. Anul trecut, numărul acestora era cu 25 mai mic.

Foto: canal2.md
..

Leave a Reply