În căutarea armoniei sufleteşti. Pelerinaje de Paşte în locuri sfinte

În căutarea armoniei sufleteşti. Pelerinaje de Paşte în locuri sfinte

Ajunul sărbătorilor de Paşte este momentul oportun pentru mulţi creştini să meargă în pelerinaje, în căutarea armoniei sufleteşti. Agenţiile de turism din Capitală se întrec în oferte în această perioadă. Astfel, cei care vor să fie mai aproape de Dumnezeu îşi pot petrece sărbătorile, vizitând mănăstiri sau locuri sfinte, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Mulți credincioși au ales să viziteze mănăstirile din Moldova. Ghizii au rămas plăcut surprinşi de numărul mare de turişti.

„Oamenii probabil că le-a fost dor de Dumnezeu, de biserică, fiindcă au venit la excursia de astăzi cu mare plăcere cu mare dor, cu mare dragoste de Dumnezeu”, a spus ghidul, Emilia Panfil.

Turiştii spun că au ales o astfel de excursie pentru a-şi purifica sufletele, dar şi pentru a revedea locurile pitoreşti din ţara noastră.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei susțin că perioada Postului Mare este o ocazie bună pentru pelerinaje.

„În perioada postului mare mulți credincioși își creează mici vacanțe și o destinație justificată în acest sens sunt locurile sfinte”, a comunicat secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

„În perioada Paştelui avem excursii la nouă mănăstiri. Preţul este de 200 de lei. Următorul tip de pelerinaj un pic mai scump deja peste hotare, este în România. Preţul este de 49 de euro pentru două nopţi de cazare, transport tur-retur, asigurare medicală”, a povestit directorul agenției de turism, Ion Curmei.

Agenţiile de turism vin cu oferte de pelerinaj şi în Israel. Credincioşii vor putea vizita Ierusalimul şi alte trei oraşe. Circuitul include şapte nopţi de cazare, iar preţurile ajung până la 600 de euro pentru o persoană.

Postul Paştelui a început pe data de 14 martie şi se va încheia pe 1 mai, atunci când creştinii ortodocşi vor sărbători Învierea Domnului.

Foto: publika.md
..

Leave a Reply