Caz şocant descoperit de poliţişti. Un nou-născut a fost găsit mort într-un apartament din Capitală

Caz şocant descoperit de poliţişti. Un nou-născut a fost găsit mort într-un apartament din Capitală

Caz şocant descoperit de poliţişti. Un nou-născut a fost găsit mort într-un apartament din Capitală. Vă atenţionăm că detaliile care urmează vă pot afecta emoţional. Potrivit anchetatorilor, mama copilului ar fi născut în condiţii de casă şi după ce a văzut că bebeluşul era fără suflare l-a pus în congelator ca mai târziu să-l înmormânteze. Autorităţile au aflat despre acest caz înspăimântător abia după ce femeia s-a adresat la medic pentru a primi îngrijiri. Poliţia susţine că femeia de 20 de ani a încercat să ascundă sarcina. Ea le-a spus că nici măcar părinţii ei nu ştiau că aşteaptă un copil. A locuit cu familia până când burta a devenit vizibilă. Ulterior, a venit la Chişinău, unde a închiriat un apartament, iar la 22 ianuarie a născut acasă. S-a adresat medicilor după ajutor şi atunci secretul femeii a fost aflat de toţi. Celor de la spital li s-a părut dubios faptul că tânăra era fără copil atunci când a ajuns la examenul medical. Aşa că doctorii au anunţat poliţia.

„Femeia le-a declarat poliţiştilor că la naştere copilul nu prezenta semne de viaţă şi a decis să-l pună în congelator ca, ulterior, să-l înmormânteze. Urme de moarte violentă nu au fost depistate pe corpul copilului.”

Psihologii susţin că femeia are nevoie de consiliere specializată, în condiţiile în care nu a împărtăşit cu nimeni vestea că urmează să devină mamă.

„E mai mult decât incorect să ne dăm cu toţii cu presupusul. Mămica a încercat să ascundă sarcina, nu şi-a dat voie să se bucure de miracolul care i se întâmplă la ea sub inimă, ne arată, o dată în plus, ca societate, cât de precară este, inclusiv, educaţia sexuală. Este clar că tânăra femeie nu a avut încredere în nimeni, nu a putut comunica cu nimeni din cauza prejudecăţilor, care, iată, au fost mai importante. Teama veşnică a moldoveanului – gura lumii, ce o să zică lumea.”

Corpul neînsufleţit al bebeluşului se află acum la Centrul de Medicină Legală pentru stabilirea condiţiilor în care a apărut pe lume, dar şi cauzele exacte ale decesului. În funcţie de rezultatele expertizei, va fi stabilită şi pedeapsa mamei. În prezent, femeia este cercetată în libertate.

..