Ce riscă femeia care și-a abandonat bebelușul în vie

Ce riscă femeia care și-a abandonat bebelușul în vie

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Femeia de 31 de ani, care, acum două zile, şi-a abandonat copilul nou- nascut pe camp, ar putea fi lipsită de drepturile părinteşti.  Primarul comunei in care locuieşte femeia a declarat, că ceilalţi 4 copii, care au între 6 şi 11 ani, vor fi plasaţi, pentru o perioadă, într-o familie de asistenţi parentali. Tot primarul a afirmat pentru postul nostru de televiziune, că familia era la evidenţa asistentului social şi beneficia de compensaţii.

Postul nostru de televiziune a intrat în posesia unor înregistrări video realizate chiar în momentul când doi soţi, care munceau în câmp, au găsit bebeluşul. Din imagini se vede că micuţul era ascuns într-un tufiş şi plângea.

„Este o pasăre, pupăza tot aşa face. Dar zic, ce pupăza ceea e nebună.”

Oamenii s-au chinuit minute în şir să scoată bebeluşul din tufişul des. Aşa cum nu puteau ajunge la el, aceştia au fost nevoiţi să taie crengile cu un cleşte.

„Băieţel, e băieţel. Doamne, mititelul.”

Primarul localităţii unde locuieşte mama bebeluşului ne-a spus că aceasta mai are acasă patru copii. Femeia şi soţul ei munceau cu ziua şi beneficiau de ajutor social.

„Chiar personal, cu asistentul social, cu cei de la comisia raională le-am procurat mobilier, măsuţă pentru a face lecţiile, scăunele, încălţăminte, îmbrăcăminte, produse alimentare.”

Se pare că oamenii din sat nu ştiau că femeia în vârstă de 31 de ani era însărcinată. Aceasta nu a stat la evidenţa medicului de familie şi nici măcar soţul ei nu ar fi ştiut că nevasta lui urma să mai aducă pe lume un copil.

„I-am spus: „Tu chiar nu ai ştiut că este însărcinată?” El îmi spune că n-a ştiut. El, în momentul acesta, când s-a născut copilul zice că nu a auzit. Zic măi, copilul când se naşte, face semne de viaţă, plânge. El nu ştie nimic, n-a văzut, nici n-a simţit, absolut nimic nu ştie.”, a spus VICTOR SINOGACI, primar.

Potrivit primarului, ceilalţi copii ai cuplului urmează să fie plasaţi într-o familie de asistenţi parentali.

„Noi înaintăm, în situaţia în care sunt copiii, vrem acum să ridicăm copiii de urgenţă, să-i plasăm într-o familie optimă. Acum, am făcut înştiinţare către Procuratură, aducem la cunoştinţă că copiii vor fi ridicaţi şi plasaţi în familie ca, mai departe, în decurs a 72 de ore, înştiinţăm instanţa de judecată şi să decidem asupra situaţiei de decădere din drepturile părinteşti sau altă formă.”, a declarat VICTOR SINOGACI, primar.

Între timp, bebeluşul rămâne internat în Secţia pentru Copii Prematuri de la Institutul Mamei şi Copilului. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Maxim Cazacu, ne-a spus că starea de sănătate a acestuia este gravă, dar stabilă. În urma investigaţiilor medicale, s-a stabilit că micuţul nu suferă de vreo maladie. Cât despre mama băieţelului, aceasta se simte bine şi urmează să fi externată din spitalul din Nisporeni, unde a fost transportată imediat ce a fost găsită de oamenii legii. Vicedirectorul spitalului Alexandru Ciuş, susţine că femeia nu a suferit nicio complicaţie după ce a născut în câmp. Luni, un nou-născut a fost găsit într-o vie din apropierea satului Cristeşi, raionul Nisporeni. Ulterior, s-a stabilit că mama copilului se afla la muncă în câmp, când a intrat în travaliu. După ce a născut, aceasta a abandonat bebeluşul şi a declarat, ulterior, că a recurs la acest gest, deoarece nu are bani să-l crească.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •