Ceban, acuzat de consilierii PAS. Ce invocă aceștia

Ceban, acuzat de consilierii PAS. Ce invocă aceștia

Distribuie

Consilierii municipali din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate acuză Primăria Capitalei, în special pe edilul Ion Ceban, de lipsă de transparenţă la realizarea proiectului „Curți confortabile”. Potrivit aleşilor locali de la PAS, curţile renovate au fost selectate după criterii politice, iar lucrările au fost realizate cu abateri grave. Responsabilii de la Primăria Chişinău au respins acuzaţiile.

”Aşa şi nu a fost prezentat un raport despre volumul de lucrări executate, nici despre câţi bani au fost cheltuiţi. Locuitorii mai multor curţi s-au plâns că reparaţiile iniţiate de primărie au fost făcute necalitativ. Cu abateri de la norme şi fără îngrădirea şantierelor”, a spus Roman Roșca, consilier PAS.

Consilierii PAS mai spun că nu este clar după ce criterii au fost selectate curţile blocurilor de locuinţe care au fost renovate în cadrul proiectului iniţiat anul trecut de edilul Ion Ceban.

”Unele adrese au fost selectate în funcţie de numărul de voturi obţinute de Ion Ceban şi PSRM la alegerile local din 2019. La alte adrese s-ar putea să trăiască deputaţi sau consilieri PSRM”, a mai menționat Roșca.

Natalia Ixari, consilierul edilului Ion Ceban, a declarat că primarul nu va răspunde la acuzaţiile din agenda zilnică cu caracter politic a celor din PAS. Am încercat să aflăm detalii despre proiectul „Curți confortabile” de la şeful Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie. Vitalie Mihalache ne-a spus că au fost renovate 34 de curţi, iar în prezent lucrările se află la etapa de primire-predare. Pentru realizarea proiectului au fost cheltuite 58 de milioane de lei. 40 de milioane au fost alocate din bugetul de stat, iar restul banilor, din bugetul municipal. Mihalache ne-a mai spus că responsabilii de la preturile Capitalei au selectat curţile care au fost renovate, în funcţie de necesităţile cetăţenilor.


Distribuie
..