Charles Michel a întreprins joi o vizită la Kiev

Charles Michel a întreprins joi o vizită la Kiev

Următoarele săptămâni vor fi decisive în război, așa că aprovizionarea Ucrainei cu arme trebuie să continue. Declaraţia a fost făcută de președintele Consiliului European, Charles Michel, care a întreprins joi o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Recent, Ucraina a început să primească arme grele, apărare antiaeriană. Cred că trebuie să continuăm în această direcție. Pentru că, posibil, următoarele săptămâni vor fi definitorii și decisive în acest război.”

Charles Michel şi Volodimir Zelenski au discutat şi despre necesitatea implementării celui de-al zecelea pachet de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse.

„A sosit timpul pentru sancțiuni împotriva industriei nucleare rusești, împotriva tuturor ramurilor, organizațiilor, tuturor entităților care lucrează pentru programul rusesc de rachete. De asemenea – noi pași în sectorul energetic, inclusiv un embargo asupra transportatorilor ruşi de energie.”

Zelenski i-a mulţumit lui Charles Michel pentru promovarea unei politici de sprijin pentru Ucraina.

„Cu cât mai devreme vor fi luate deciziile necesare de unii lideri din Europa cu privire la aprovizionarea cu armament a luptătorilor noștri, soldaților ucraineni, cu atât mai rapid vom putea garanta siguranța poporului nostru, siguranța tuturor europenilor.”

După briefingul de la Kiev, președintele Ucrainei și președintele Consiliului European au vizitat Aleea Curajului din Piața Constituției şi au participat la dezvelirea unei plăci cu numele liderului european.

Aleea Curajului a fost inaugurată la Kiev în data de 23 august de către Volodimir Zelenski și președintele Poloniei, Andrzej Duda. Acolo sunt gravate numele liderilor politici și ale altor reprezentanți ai țărilor partenere, care oferă sprijin Ucrainei în lupta împotriva Federației Ruse.

..