Chişinăul nu va rămâne fără apă. „Apă-Canal” va achita datoria

Chişinăul nu va rămâne fără apă. „Apă-Canal” va achita datoria

Chişinăul nu va rămâne fără apă. Întreprinderea „Apă-Canal Chişinău” şi-a asumat angajamentul faţă de „Premier Energy” să achite eşalonat, până la sfârşitul lunii, datoria de peste 5 milioane de lei. Directorul „Apă-Canal Chişinău”, Irina Gutnic, ne-a declarat că joi, cele două companii, au ajuns la o înţelegere. „Premier Energy” a dat asigurări că nu va deconecta de la energie electrică punctele strategice de apă. Gutnic spune însă că nu este sigură că întreprinderea va reuşi să adune întreaga sumă timp de o săptămână.

„Am fost informaţi de către „Premier Energy” că urmează echipa operatorului de energie electrică să intervină şi să deconecteze „Apă-Canal” de la energia electrică. Am colectat 300.000 de lei şi am transferat pe conturile „Premier Energy” această sumă pentru a evita riscul deconectării. Am făcut o scrisoare oficială în adresa „Premier Energy”, prin care ne-am asumat, în funcţie de fluxul mijloacelor financiare care survin pe conturile „Apă – Canal”, zilnic să facem achitări ca să reuşim să stingem datoria care s-a acumulat. Termenul care a fost oferit este până la finele lunii.”

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a confirmat că „Apă – Canal Chişinău” achită eşalonat datoriile. „Furnizorul de energie electrică a dat asigurări că nu va deconecta punctele strategice de apă, iar scrisoarea adresată „Apă – Canal” a fost una standard, care se expediază consumatorilor care acumulează datorii”, se arată într-un comunicat al ANRE.

..