Comentatorul sportiv din România Dragoş Bocanaciu despre meciul spectaculos cu participarea campioanei mondiale en-titre Franţa şi naţionala Moldovei

Comentatorul sportiv din România Dragoş Bocanaciu despre meciul spectaculos cu participarea campioanei mondiale en-titre Franţa şi naţionala Moldovei

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Spectacolul fotbalistic cu participarea campioanei mondiale en-titre Franţa şi naţionala Moldovei ce se va da, la Chişinău, în seara de 22 martie, va fi comentat la PRIME TV de către o sosie a actorului seducător George Clouney. Cel puţin aşa este cunoscut în spaţiul mioritic comentatorul sportiv din România Dragoş Bocanaciu.

El este cel care va oferi telespectatorilor PRIME TV şi radioascultătorilor Muz FM informaţii despre mersul partidei şi despre jucătorii celor două naţionale, inclusiv despre vedetele sportului rege, care urmează să vină, în premieră, în ţara noastră, în cadrul Preliminariilor EURO 2020.

Chiar dacă unii s-au grăbit să-i descallifice pe tricolori, Dragoş Bocanaciu îi îndeamnă pe moldoveni să-şi susţină echipa şi, indiferent de rezultat, să se bucure de fotbal.

L-am surprins pe Dragoş Bocanaciu în timp ce făcea probele pentru meciul dintre Inter Milano şi Eintracht Frankfurt din optimile de finală ale Ligii Europa. Chiar dacă spune că nu-i place să ofere interviuri, fiind obişnuit să adreseze el întrebările, s-a lăsat provocat să ofere şi răspunsuri despre venirea campioanei mondiale en-titre la Chişinău pentru a juca pe Stadionul Zimbru cu naţionala Moldovei.

„Campioana mondială en-titre cu nişte fotbalişti extraodinari. MBape, Grizman, oameni pe care, în general îi vezi doar la televizor, doar aşa în ţări îndepărtate, în meciuri

de lliga campionilor sau de Europa Liga. Acum vei avea posibiitatea să-i urmăreşti la 20-30 de metri de tine în tribune”, a spus comentatorul sportiv, Dragoş Bocanaciu.

Renumitul comentator sportiv se arată sigur că, atât pentru spectatorii de pe Stadionul Zimbru cât şi pentru telespectatorii PRIME, meciul din seara de 22 martie va fi o adevărată sărbătoare.

„Va trebui să fie o sărbătoare a fotbalului. Şi atunci, indiferent de rezultat, pentru că, logic, nimeni nu se aşteaptă la un miracol sau la o surpriză, trebuie să te bucuri de fotbal! Fotbalul poate fi interpretat şi ca un divertisment. Până la urmă, te duci, ţii cu echipa ta timp de 90 de minute sau poate mai mult. Îţi încurajezi jucătorii şi chiar dacă la sfârşit, nu întotdeauna îţi place, trebuie să te bucuri de faptul că favoriţii tăi au dat totul pentru culori, pentru ţară, pentru tricolor”, a menționat comentatorul sportiv, Dragoş Bocanaciu.

Întrebat dacă somităţile fotbalului mondial i-ar putea intimida pe tricolori, Dragoş Bocanaciu crede că acest meci ar putea să-i mobilizeze pe jucătorii moldoveni.

„Nu, din contra. Eu cred că din momentul în care ai un adeversar puternic, te mobilizezi într-un cu totul altfel. Este un dicton cae se aplică în toate disciplinele sportive: Nu poţi să înveţi, decât în momentul în care joci cu cei mai puternici. Când joci cu adversarii modeşti nu prea ai ce învăţa de la ei. De la Franţa ai ce învăţa”, a zis comentatorul sportiv, Dragoş Bocanaciu.

De la Franţa au ce învăţa şi microbiştii moldoveni şi asta pentru că fanii francezi sunt patrioţi pe stadion.

„Pot să mă laud cu comentarii de pe Stade de France. Pe Stade de France este înfiorător să vii pe postura de adversar şi să auzi Marcelieza cântată de 80 de mii de oameni. Practic, eşti învins încă înainte dinainte de a începe meciul”, a menționat comentatorul sportiv, Dragoş Bocanaciu.

Deşi a comentat sute de meciuri, inclusiv cu participarea campionilor mondiali, Dragoş Bocnaciu se pregăteşte minuţios pentru mult-aşteptatul meci Moldova-Franţa.

„Comentatorul sportiv este în situaţia unui actor, un actor care trebuie să interpreteze un scenariu pe care nu îl vede şi care se scrie pe măsură ce meciul înaintează în timp. Tu practic ai câteva elemente de statistică, ştii lucruri despre fotballiştii pe care îi vei vedea pe teren, dar niciodată nu ştii la ce să te aştepţi”, a zis comentatorul sportiv, Dragoş Bocanaciu.

Nu am rezistat ispitei de a-l întreba pe Dragoş Bocanaciu şi despre cum se simte cu eticheta de sosie a actorului seducător George Clouney.

„Este o sosie a lui George Clouney. Ştiu, se spune acest lucru. Sincer, să fiu m-am tot uitat în oglindă de când am auzit prima dată acest lucru, îmi e destul de greu să cred că e chiar aşa. În orice caz, mă onorează acest lucru, această comparaţie, sincer să fiu însă, eu am un alt idol în ce însemnaă televiziunea, iar acel idol este Cristian Ţopescu, marele comentator al televiziunii române, de la care am avut ocazia să învăţ multe lucruri”, a mai adăugat comentatorul sportiv, Dragoş Bocanaciu.

Unele repici ale lui Cristian Ţopescu se aud şi astăzi în comentariile sportive făcute de către ucenicii săi. Iată una dintre ele.

Două minute, suficient pentru a mai transmite un mesaj telespectatorilor PRIME TV.

„Uitaţi-vă la meci şi ţineţi cu Moldova. Fiţi alături de ei. Ştiu că la prima vedere nu pare, dar cei de acolo din teren simt în momentul în care o ţară întreagă le este alături. Şi dacă o ţară întreagă le este alături, s-ar putea să avem surpriza să vedem un meci spectaculos al naţionalei Moldovei împotriva Campioanei mondiale, Franţa. Uitaţi-vă la ei şi susţineţi-i”, a subliniat comentatorul sportiv, Dragoş Bocanaciu.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •