Compania Air Moldova nu mai poate vinde bilete în avans

Compania Air Moldova nu mai poate vinde bilete în avans

Compania Air Moldova
nu mai poate vinde din 15 martie bilete în avans pentru o perioadă mai lungă de trei luni. Decizia a fost luată de către Autoritatea Aeronautică Civilă, după ce compania s-a confruntat cu dificultăţi de operare a curselor. Potrivit ministrului Infrastructurii, Lilia Dabija, Air Moldova nu mai are nicio navă pentru efectuarea zborurilor şi are datorii mari atât pentru servicii cât şi pentru taxele aeroportuare. În replică, reprezentanţii Air Moldova au declarat că afirmaţiile apărute în spaţiul public sunt eronate şi că aceştia operează în continuare zboruri cu trei nave închiriate.

„Având în vedere dificultăţile de ordin economic întâmpinate de operatorul aerian, dar şi a celor operaţionale în partea ce ţine de aeronavele disponibile în flota Air Moldova, în scopul asigurării protecţiei consumatorilor, dar şi pentru a nu admite supra îndatorarea operatorului aerian, Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat acesteia limitarea vânzărilor biletelor pentru următoarele trei luni de la data comercializării. ”

Ministrul Infrastructurii, Lilia Dabija, a declarat că în prezent, Air Moldova nu dispune de nicio navă pentru operarea zborurilor şi că le închiriază pe un termen de cinci zile. Potrivit ministrului, Air Moldova ar fi vândut până acum 70 de mii de bilete în avans.

„La moment, Air Moldova nu dispune de nicio navă operabilă. La moment Air Moldova are datorii în raport cu Eurocontrol, dar şi cu prestatorii de servicii aeroportuare, mă refer la servicile de handling, dar şi alte taxe pe care urmează să şi le onoreze. Colegii de la Autoritatea Aeronautică Civilă monitorizează situaţia, iar prioritar este să asigure respectarea drepturilor consumatorilor. ”

Reprezentanţii companiei Air Moldova declară că informaţiile oferite de ministrul Infrastructurii sunt eronate. Operatorul aerian recunoaşte că are probleme financiare şi că a vorbit de mai multe ori despre ele. Compania mai precizează că efectuează în continuare zboruri cu trei aeronave închiriate până la suplimentarea flotei şi nu doar pentru 5 zile aşa cum a declarat ministrul Infrastructurii. Air Moldova mai menţionează că are bilete în vânzare până pe 31 octombrie 2023.
Compania precizează că în cazul anulării zborului, pasagerii îl pot reprograma sau pot cere rambursarea costului biletului. Cei care au nevoie de asistenţă, pot telefona la numărul de telefon: 022830830.

..