Copiii din satul Brăila, comuna Băcioi, au o grădiniţă modernă. Instituţia a fost construită de la zero

Copiii din satul Brăila, comuna Băcioi, au o grădiniţă modernă. Instituţia a fost construită de la zero

Copiii din satul Brăila, comuna Băcioi, vor putea frecventa o grădiniţă modernă. Instituţia a fost construită de la zero, iar costul total al lucrărilor se ridică la 12 milioane de lei.

Grădiniţa din satul Brăila, comuna Băcioi are peste 60 de ani şi se află într-o stare deplorabilă. Clădirea nu a mai putut fi renovată. Astfel, a fost luată decizia de a construi o grădiniţă nouă conform standardelor europene. Veronica Rujină are un copil care frecventează sediul vechi al grădiniţei din sat. Femeia spune că micuţii nu au condiţii necesare, sălile pentru diferite festivităţi sunt vechi, la fel şi camerele unde aceştia dorm sau se joacă.

„Aici nu sunt deloc săli separate unde copiii să poată participa la anumite activităţi, ori să se joace. Ne-am fi dorit mai bine să fie. E foarte bine că se construieşte o grădiniţă nouă în sat la noi, cu condiţii mai bune, copiii o să fie mai fericiţi.”

Această femeie povesteşte că până acum, nepotul ei frecventa o grădiniţă din Ialoveni, din cauza că cea pe care o au în localitate este într-o stare deplorabilă. Acum, femeia spune că părinţii ar putea să-l înscrie la noua grădiniţă din localitate.

„E foarte bine pentru satul nostru că vom avea o grădiniţă nouă, foarte mulţi copii merg în altă parte, la Ialoveni, la Piatra Albă, dar dacă vor fi condiţii la noi în sat, o să fie mai mare, atunci o vor frecventa mai mulţi, chiar şi din sate străine vor veni la noi.”

Potrivit primarului din Băcioi, până la finele anului, grădiniţa ar putea fi dată în exploatare.

„Cea mai mare parte a lucrărilor a fost deja făcută, urmează pe afară să amenajăm teritoriul, construcţia pavilioanelor. Urmează să fie finisate şi lucrările interioare finale. Vor fi săli de grupe, pe dormitoare, festivităţi.”

Grădiniţa nouă va avea o capacitate de aproximativ 80 de copii.

„Ştim că sunt mereu probleme cu ANSP şi ANSA, de accea noi ne-am asigurat, vom avea depozite speciale pentru păstrarea produselor alimentare, spaţii pentru preparea bucatelor pentru copii şi, respectiv, această instituţie va fi dotată cu toate spaţiile speciale după cele mai înalte standarde.”

Pentru construcţia grădiniţei, Primăria municipiului Chişinău a alocat din buget 6,7 milioane lei. 1,6 milioane este contribuţia Primăriei din Băcioi, iar restul banilor au fost oferiţi în cadrul unui proiect câştigat de municipalitate.

..