Corpul neînsufleţit al unui nou-născut a fost găsit într-un tomberon de pe strada Serghei Lazo

Corpul neînsufleţit al unui nou-născut a fost găsit într-un tomberon de pe strada Serghei Lazo

Descoperire macabră în Capitală. Corpul neînsufleţit al unui nou-născut a fost găsit, duminică, într-un tomberon de pe strada Serghei Lazo. Potrivit oamenilor legii, pruncul era pus într-o pungă de plastic. Poliția nu a precizat, deocamdată, dacă pruncul a fost născut viu sau mort. Oamenii legii au declarat că mama bebelușului ar fi intenționat să fugă din țară şi că au reuşit să o reţină în drum spre Aeroport. În timpul audierilor, tânăra şi-a recunoscut vina, însă poliția nu a comunicat ce ar fi făcut-o să-şi arunce pruncul la gunoi.

Un om al străzii a observat nou-născutul în tomberon. Un echipaj de poliţie şi medici de pe ambulanţă au intervenit, dar prea târziu – băieţelul era deja mort. Echipa noastră de filmare a mers la locul tragediei și a încercat să discute cu paznicul blocului locativ în preajma căruia a fost găsit nou-născutul. Bărbatul a refuzat să ofere detalii.

”- Bună ziua! Eu sunt jurnalist. Nu puneți mâna.
– Eu nu vă dau nicio informație. Nimic.
– Dumneavoastră ați văzut poliția astăzi aici?
– Filmați afară.
– Pe la ce ora s-a întâmplat? Dar cine a găsit copilul?
– Un boschetar.
– Un om fără adăpost?
– Da.”

Reprezentanţii poliției au refuzat să ne spună unde ar fi avut loc nașterea și dacă pruncul era viu sau mort când a fost lăsat la tomberon. Ni s-a comunicat doar că băieţelul s-ar fi născut cu puțin timp în urmă de a fi aruncat la gunoi.

”Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în cadrul căreia urmează să fie efectuate toate acțiunile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, dar și motivul care a determinat-o pe femeie să recurgă la acest gest. Totodată, a fost expusă expertiza medico-legală care va stabili cu exactitate cauza decesului.”

Surse din cadrul anchetei susțin că femeia, care mai are doi copii, și-ar fi provocat singură nașterea, administrându-şi pastile. Procurorul de caz Ștefan Ciuperca ne-a spus că această versiune e luată în calcul, totodată este examinată ipoteza unei naşteri premature.

Totodată, suspecta, în vârstă de 28 de ani, va fi supusă unei expertize psihiatrice. Am reușit să discutăm cu tatăl femeii. El a aflat de la noi despre cele întâmplate și spune că nici nu ştia că fiica lui se află în țară, deoarece ea ar fi fost plecată peste hotare cu ambele fiice, născute din prima căsătorie.

”- Nu știu, prima dată aud.
– Dar cunoșteați, în general, unde se află fiica dumneavoastră?
– Cum să nu cunosc?
– Și unde se afla? Când ați discutat cu ea?
– Eu nu am discutat cu ea de vreo doi ani.
– Nu cunoșteați că este venită în Moldova?
– Nu. Ea nu mă sună și nimeni nu stă de vorbă.”

Reprezentanții administrației publice locale, de unde este originară femeia, susțin că au fost sesizați de Direcția Asistență Socială din Chișinău şi că tânăra nu se afla la evidență, în localitate, din anul 2017.

Între timp, psihologii explică motivele din care unele femei pot recurge la acest gest.

”Mama poate să fie cu nişe dereglări mentale, în altă situaţie poate să fie depresia, o stare de depresie destul de avansată. De facto, lucrurile nu se fac niciodată raţional, ele sunt ghidate de nişte situaţii traumatizante din viaţa mamei.”

Femeia a fost reținută pentru 72 de ore pentru pruncucidere. În timpul audierilor, ea și-a recunoscut în totalitate vina, dar refuză să facă declarații pe caz. Pentru asemenea faptă, Codul Penal prevede până la cinci ani de închisoare.

..