Crimă cumplită la Călărași. Un bărbat şi-a omorât soţia şi cei doi copii, apoi şi-a pus capăt zilelor

Crimă cumplită la Călărași. Un bărbat şi-a omorât soţia şi cei doi copii, apoi şi-a pus capăt zilelor

Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Crimă înfiorătoare în satul Hirova, raionul Călărași. Un bărbat şi-a omorât soţia şi cele două fete, de 4 şi 12 ani, apoi şi-a pus capăt zilelor. Corpurile neînsuflețite au fost depistate aseară, în casa familiei, de către o rudă. Astăzi, poliţiştii au găsit un bilet de adio, în care bărbatul scria: „Banii fac tot”. Poliţia presupune că el era gelos pe soţie. Aceasta muncea în Israel şi i-ar fi spus că pleacă din nou peste hotare.

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, şi-a strangulat toţi membrii familiei, soţia şi fiicele, de 4 şi 12 ani. Apoi, şi-a pus capăt zilelor. Medicul legist a constat că omorul ar fi fost săvârşit în noaptea de marţi spre miercuri.

Oamenii din sat au rămas uluiţi de cele întâmplate. Ei spun că familia era una bună. Soţia muncea în Israel, iar bărbatul a rămas acasă şi avea grijă de cele două fete.

„Eu când am auzit, m-a tăiat prin inimă. Era liniștit, băiat bun. Nu știu ce tragedie s-a întâmplat. Mama copiilor tocmai revenise de la muncă din Israel”.

Acum patru zile, femeia a revenit din Israel şi se pregătea să plece înapoi. Localnicii spun că soţul s-ar fi împotrivit deciziei.

„Este o lecție puternică pentru femeile care se duc la Israel și lasă copii mici pe bărbat. Și ele uită că au bărbat acasă, că au copii. Asta e un fel de gelozie”.

„Vreo două zile nu s-a auzit nimic vorbă prin ogradă. Nu ştiu cine a fost acum seara și când a intrat, erau toți morți”.

Rudele bărbatului spun că acesta le-ar fi spus mai multe ori că-şi va pune capăt zilelor.

„A zis că dacă nu vine Anișoara, el  să se spânzure. Zicea că așteaptă momentul numai să vină și va face chestia asta: să se spânzure și gata. Că i-a fost greu cu copiii, cu Viorica și cu Natașa”.

Îndurerat, tatăl femeii ucise spune că fiica sa era în relaţii bune cu  soţul şi nu-şi poate explica ce l-a făcut pe ginerele său să recurcă la acest gest.

„Nici nu am văzut-o. Doi ani de zile am aşteptat-o. Şi gata nu a mai dovedit să vină. Nu aveau probleme. De amu cine ştie ce a fost la dânşii”, a spus tatăl femeii ucise, Constantin Roşca.

Diriginta de clasă a copilei de 12 ani ne-a spus că fata a absentat de la şcoală timp de două zile. Profesoara a crezut că totul ar fi legat de revenirea mamei de peste hotare.

„Am întrebat colegii ce s-a întâmplat cu Natalia, ei au zis ca i-a venit mama din Israel. Era o fire închisă, însă eu mă străduiam să vorbesc cu ea, ducea lipsei mamei. Dar tatăl îngrijea”, a povestit diriginta de clasă a fetei de 12 ani, Ana Purcel.

Şi colegii de clasă ai fetei sunt şocaţi de cele întâmplate.

„Era foarte prietenoasă, era bună la suflet”.

„Eram foarte bune prietene. O să-mi lipsească foarte mult. Parcă nu-mi vine a crede, nici nu vreau să cred”.

Poliţia a deschis o anchetă şi urmează să stabilească circumstanţele exacte în care s-a produs crima și sinuciderea.

„Familia respectivă era o familie respectabilă. Niciodată nu era la evidenţă. Se presupune că această crimă a fost săvârşită de proprietarul casei din gelozie. A fost stabilit că a apărut o ceartă între ei că doamna urma să se întoarcă la muncă peste hotare în continuare, iar acesta nu-i permitea. Întreprindem toate măsurile pentru a documenta acţiunea acestui caz”, a comunicat şeful- adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Cei patru membri ai familie vor fi  înmormântaţi mâine, iar cheltuielile vor fi suportate de rude.


Distribuie
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares