Cu pistolul, în sala de şedinţe a Consiliului Municipal Chişinău! REACȚIA consilierilor

Cu pistolul, în sala de şedinţe a Consiliului Municipal Chişinău! REACȚIA consilierilor

Distribuie

Cu pistolul, în sala de şedinţe a Consiliului Municipal Chişinău! Coordonatorul Asociaţiei „S.O.S. Minor”, Eugen Bălţat, a venit să susţină un discurs în faţa consilierilor, cerându-le să ia măsuri în legătură cu consumul de droguri în rândul copiilor şi tinerilor. Brusc, el a scos din geantă o armă, despre care a spus că ar fi pistol de jucărie, de la un minor. Consilierii au reacţionat imediat şi nu l-au mai lăsat să vorbească, apoi l-au scos din sală pe şeful de la „SOS Minor”.

– Eu v-am rugat. Atunci eraţi flămânzi. Aveţi grijă…
– Domnul Bălţat, numai nu fiţi ca Hruşciov, vă rog, nu luaţi pantoful să bateţi în tribună”

„Oraşul Chişinău are nevoie de un centru-filtru, care să se ocupe cu copiii cu comportament deviant, aflaţi în conflict cu legea şi care sunt consumatori de substanţe psihotrope. Uitaţi-vă, eu nu vreau să vă ameninţ, dar vă arăt o chestie care nu prezintă pericol în această sală. Aceasta este o armă. Este o armă-brichetă. Această armă a fost găsită la un minor. ”

Când au văzut pistolul, consilierii municipali au sărit ca arşi şi nu-i mai interesa ce spunea activistul anti-drog.

„Eugen, stop, stop, stop! Eugen, stop! Eugen!”

„Dumneavoastră distrugeţi şedinţa Consiliului Municipal. Eu înţeleg, dar dumneavoastră trebuie să veniţi cu argumente calme aici, în Consiliul Municipal. Eu înţeleg, dar fără pistol, fără arme.”

Consilierii socialişti au cerut interzicerea activistului Eugen Bălţat la şedinţele CMC.

„Dacă e cazul, atunci supuneţi votului, să nu mai fie permis acest tip, care are mereu un comportament neadecvat. Vă rog, oricine intră aici cu armă sau alte obiecte, dacă dumneavoastră nu faceţi ordine, noi vom fi nevoiţi s-o facem.”

„Securitatea trebuie să lucreze la noi, în CMC. Astăzi a fost adus un pistol improvizat, mâine o să aducă o armă reală aici.”

Poliţia a fost alertată de consilieri. Ulterior, ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati, ne-a comunicat că incidentul de la şedinţa CMC a fost înregistrat şi că organul de constatare adună probe pentru stabilirea circumstanţelor.

Nu e prima dată când Eugen Bălţat este boicotat de consilierii municipali. Anul trecut, activistul venise la şedinţa CMC să susţină un discurs despre infracţiunile comise de tineri. Şi cum toţi consilierii au părăsit sala, activistul a vorbit doar în faţa presei.

Iar în 2019, membrii Asociaţiei S.O.S. Minor au şters zebra de pe o stradă, marcată de echipa Exdrupo, şi au desenat alta nouă. Primarul interimar de atunci, Adrian Talmaci, a declarat că dacă vopseaua aplicată de activişti va rezista, atunci va fi cumpărată aceeaşi vopsea şi pentru alte marcaje.


Distribuie
..