Cu telefon şi internet, după gratii. Condamnatul Veaceslav Platon s-a dat de gol că este privilegiat în puşcărie

Cu telefon şi internet, după gratii. Condamnatul Veaceslav Platon s-a dat de gol că este privilegiat în puşcărie

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cu telefon şi internet, după gratii. Condamnatul Veaceslav Platon s-a dat de gol că este privilegiat în puşcărie, după ce a intervenit, prin Skype, în cadrul unei şedinţe de judecată, care a avut loc în Ucraina. În consecinţă, astăzi, în celula sa au avut loc percheziţii de unde a fost ridicat un telefon mobil, iar o anchetă internă va stabili cum a ajuns obiectul interzis la condamnat.

„În cadrul percheziţiei a fost depistat şi ridicat un telefon mobil Iphone 6S de culoare alb-roz cu cartelă GSM în stare de funcţionare. Pe cazul dat se acumulează materialele necesare în conformitate cu prevederile articolului 273, Cod de Procedură Penală, cu remiterea în adresa Procuraturii Chişinău, oficiului Centru”, a comunicat purtătorul de cuvânt al ministerului Justiţiei, Maria Perţeva.

Percheziţiile de astăzi au avut loc după ce presa a scris că în data de 8 august, Veaceslav Platon a participat, prin Skype, la o ședință de judecată de la Curtea de Apel, din Kiev, unde era examinată plângerea avocaţilor cu privire la extrădarea sa din anul 2016. Autorităţile de la Chişinău spun că nu ştiau despre această intervenţie.

„Către minister nu a parvenit nicio solicitare din partea ministerului Justiţiei al Ucrainei de a participa Veaceslav Platon prin teleconferinţă în şedinţa de judecată de la Kiev”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului Justiţiei, Maria Perţeva.

În acest caz, Ministerul Justiţiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar și conducerea Penitenciarului nr.13 au iniţiat o anchetă de serviciu. Avocatul lui Platon, Alexandru Bodnariuc, spune că a aflat din presă despre faptul că, clientul său avea telefon în celulă.

„Astăzi din ştiri, am văzut ceea ce spuneţi dumneavoastră, acum vom avea întrevedere şi o vedem”, a spus avocatul, Alexandru Bodnariuc.

Bodnariuc neagă informaţiile apărute în presă, precum că Veaceslav Platon urmează să fie extrădat în Ucraina, iar în schimbul acestei acţiuni, controversatul om de afaceri este gata să achite aproape zece milioane de dolari alianţei PSRM – ACUM.

– Nu este adevărat, cine poate să ceară şi cui putem să achităm aceste zece milioane?!
– Dar ar achita, dacă cineva i-ar propune…
– Nu cred, nu cred deoarece este procedeu legal prin instanţa de judecată, a menționat avocatul, Alexandru Bodnariuc.

Anterior, jurnaliştii au scris că socialistul Vladimir Țurcan, una dintre persoanele de încredere ale președintelui Igor Dodon, ar fi avut mai multe întrevederi în închisoare cu Veaceslav Platon, în care cei doi ar fi negociat posibilitatea de a tăia din pedeapsa lui Platon. În schimb, condamnatul s-ar fi oferit să scrie denunţuri şi să facă declaraţii împotriva oponenţilor politici ai lui Igor Dodon. Vladimir Ţurcan a recunoscut că s-a întâlnit în penitenciar cu Veaceslav Platon, dar că întrevederea a avut loc în contextul audierii acestuia de către comisia parlamentară de anchetă privind furtul din sistemul bancar.

În 2018, Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiţie la 18 ani de puşcărie în dosarul Băncii de Economii. Iar anul trecut, Platon a fost condamnat la alţi 25 de ani de închisoare, fiind găsit vinovat de tentative de corupere, dar şi escrocherie în proporţii deosebit de mari.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •