Culmea disperării. Casa unei mame cu un copil cu dizabilități a fost mistuită de flăcări

Culmea disperării. Casa unei mame cu un copil cu dizabilități a fost mistuită de flăcări

Distribuie

A ajuns la capătul disperării. O mamă cu un copil cu dizabilități din satul Selemet, raionul Cimișlia, au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce casa le-a fost mistuită de flăcări. Nenorocirea s-a produs duminică din cauza unui scurtcircuit.

Acum, familia se adăposteşte la rude. Rămase fără un acoperiș deasupra capului și doar cu hainele de pe ele, mama și copilul care nu aude și nu poate vorbi, cer ajutorul oamenilor cu inimă mare.

Dimineața de 19 iunie a fost pentru Valentina Eni în vârstă de 61 de ani și fiica ei de 33 de ani una de coșmar. În doar câteva ore, ele au pierdut tot ce au agonisit până acum.

”Nimic absolut. Am rămas goale. Mulțumim vecinilor că a doua zi ne-au adus haine și de mâncare. Toate documentele au ars. Am avut aproape nouă mii de lei, am avut strâns din pensie pentru lemne, au ars, acum ce să fac? Unde să mă duc eu? N-avem nimic. Am avut frigider, diferite lucruri bune, iată, ne-a luat totul.”

În momentul producerii incendiului, femeia, împreună cu fiica sa udau grădina. Când s-au întors, deja era prea târziu. Casa lor ardea ca o torță.

”Cu fetița ne-am pus, am hrănit-o în casă. Am închis televizorul și ne-am dus să udăm în harman. Cum udam, fetița punea apa în căldări și eu duceam. Când ne-am apropiat… Se vede că de la un cablu din interior. Nu pot să zic nimic, dacă totul este ars. Cât am stat la masă nu s-a observat nimic, nimic.”

În ogradă mai au o casă bătrânească, care până acum au folosit-o ca adăpost pentru animale.

”Ea se dărâmă toată, eu nu pot să intru așa. Trebuie schimbat acoperișul, pereții crapă, soba trebuie construită. Dar de unde să iau eu așa sumă de bani ca să o fac până în iarnă?”

Acum, Valentina Eni împreună cu fiica ei dorm la rude.

”Ca soră îmi este tare dureros de dânsa, de casă. Tare grea situație are mititica cu fata asta. I-am primit la mine, unde să doarmă? Uitați-vă în ce hal, iar acolo la deal e rea situația, mai mult ținea ca depozit.”

Femeia a rămas doar cu speranţa că va reuşi, cu ajutorul oamenilor, să-i ofere fiicei bolnave un acoperiș deasupra capului.

”Fiica mea se emoționează. Ea vrea acasă. O mai amăgesc așa din când în când, stă, stă, ne punem și dormim, dar îmi arată prin semne că vrea acasă. Mă rog la Dumnezeu de sus, care poate să mă ajute și le mulțumesc, le doresc sănătate care o să mă ajute. Măcar să ridic această căsuță cât o să mai trăiesc și fata bolnavă să aibă unde sta.”

Reprezentanții administrației publice locale au mobilizat oamenii din localitate care colectează bani pentru a o ajuta pe Valentina Eni. În doar două zile, 20 de familii au donat 9600 de lei și 150 de euro.

”O să le fie acordate ajutor umanitar sub forme de produse, haine uzate, lenjerie de pat și tot ce va fi posibil. Doamna primar a lansat o solicitare către locuitorii satului Selemet și alte organizații cu un apel ca să ajute financiar, ca până în perioada rece a anului să putem restabili ceva pentru familia dată.”

Pentru lucrările de renovare a locuinței arse, familia are nevoie de zeci de mii de lei. Cei care vor să ajute familia Eni  o pot suna pe sora acesteia la numerele de telefon 06 022 47 88 sau 0241 39 722. De asemenea, oamenii care vor să vină în ajutor îl pot contacta și pe primarul satului Selemet, Tatiana Badan, la numărul de telefon 0671 39 236.


Distribuie
..