O nouă colecție de cărți la Biblioteca Naţională din Capitală. Donația vine din partea Ambasadei Republicii Kazahstan la Chișinău

O nouă colecție de cărți la Biblioteca Naţională din Capitală. Donația vine din partea Ambasadei Republicii Kazahstan la Chișinău

Un nou prilej pentru iubitorii de lectură şi care vin să citească la Biblioteca Naţională din Capitală. Colecţia de cărţi a fost completată cu un lot de carte, datorită Ambasadei Republicii Kazahstan în ţara noastră.

Este vorba despre o colecţie importantă de volume, cu ocazia împlinirii a treizeci de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Moldova şi Kazahstan. Ambasadorul Kazahstanului a menţionat că donaţia reprezintă o invitaţie la lectură pentru cei care vor să cunoască mai bine cultura, istoria şi arta poporului kazah.

Biblioteca Naţională a Republicii Moldova are o nouă colecţie de cărţi donată de Amabasada Republicii Kazahstan. Lotul cuprinde peste 30 de titluri, în 54 de exemplare. Potrivit ambasadorului, aceste cărţi vor fi o descoperire frumoasă pentru iubitorii de lectură.

”Sunt cărţi din diferite domenii. Cărţi care povestesc despre Kazahstan, ghiduri despre ţară, sunt cărţi despre Abai, este renumitul nostru scriitor, poet şi compozitor. Antalogia poeziei kazahe, a prozei noastre. Invităm toţi iubitorii de lectură la Biblioteca Naţională pentru a vedea acest centru.”, a spus ALMAT AIDARBEKOV, Ambasadorul  Republicii Kazahstan în Moldova.

În cadrul evenimentului de oferire a donaţiei, ambasadorul kazah a vorbit şi despre importanţa dezvoltării relaţiilor dintre Moldova şi Kazahstan.

”Componenta culturală şi umanitară este rădăcina ţărilor noastre, adică a relaţiilor dintre ţările noastre. Astfel valorificăm cultura, în special prin asemenea centre.”, a precizat  ALMAT AIDARBEKOV, Ambasadorul  Republicii Kazahstan în Moldova.

Directorul Bibliotecii Naţionale precizează că noua colecţie include albume de artă, enciclopedii, literatură clasică şi contemporană. Acest lot completează donaţiile altor ţări şi reprezintă inaugurarea centrului „Abai” din bibliotecă.

„ Face parte din viitorul centru de informare, dar şi cultural Abai, un nume foarte important pentru populaţia Kazahstanului. O personalitate notorie a literaturii din Kazahstan. Întregeşte imaginea noastră şi informarea publicului larg despre această frumoasă şi pitorească ţară precum este Kazahstan. ”, a subliniat ELENA PINTILEI, directorul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Culturii, donaţia este o contribuţie valoroasă pentru Biblioteca Naţională.

” Va putea fi utilizată atât de cercetători, cât şi de utilizatorii bibliotecii. Noi vă mulţumim foarte mult!”, și-a exprimat recunoștința LAŞCO MARINA, consultat pe segmentul biblioteci, Ministerul Culturii

În data de 16 septembrie, Republica Moldova şi Republica Kazahstan au marcat 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice.

..