Daruri pentru aproximativ 250 de veterani din Chişinău

Daruri pentru aproximativ 250 de veterani din Chişinău

Distribuie
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, aproximativ 250 de veterani din Chişinău au primit în dar pachete cu produse alimentare.

Însă cea mai mare alinare sufletească a fost un program artistic din partea orchestrei Prezidenţiale şi a formaţiei „Doina Armatei”. Iniţiativa vine din partea Guvernului şi se înscrie în şirul evenimentelor „Acasă de Crăciun”.

După ce au ascultat tradiţionalele colinde de Crăciun, veteranii au primit şi daruri.

Tudor Corai a luptat în Afganistan, unde a şi fost rănit, iar mulţi dintre prietenii lui nu s-au mai întors acasă. Parcă are un nod în gât când îşi aminteşte de momentele prin care a trecut.

„E o nostalgie şi pe de altă parte este şi o durere sufletească. M-am ales cu traume sufleteşti, iar pe de altă parte şi cu prieteni buni pe care cred că nu-i poţi găsi la civilitate”, a declarat veteranul de război, Tudor Corai.

Deşi darurile sunt simbolice, veteranii se bucură că nu sunt uitaţi de autorităţi.

„Principalul este că prim-ministrul ne-a luat în seamă şi asta-i prima oară când se face lucrul acesta. Asta-i foarte bucuros pentru noi”.

„Eu sunt foarte mulţumit şi întotdauna când au loc aşa întâlniri sunt invitat , e un lucru extraordinar de bun şi asta ne face să ne amintim înc-odată”.

Consilierul principal de stat al prim-ministrului susţine că ar fi păcat ca statul să nu-şi amintească de sacrificiile veteranilor de război.

„Acasă de Crăciun a venit şi în familia veteranilor. Sunt o familie care sunt legaţi prin destin, prin destinul că au trecut un război, că au văzut ce-i acela un risc de viaţă”, a afirmat consilierul principal de stat al prim-ministrului, Ion Coropcean.

„Dacă camarazii noştri au rămas în 92 şi au plecat la Domnul, atunci sarcina noastră este să avem grijă de aceşti părinţi, de copii şi de cei care au fost schilodiţi de gloanşele separatiste”, a menţionat preşedintele organizaţiei „Credinţă Patriei”, Ghenadie Cosovan.

Și bătranii de la Azilul Republican au avut parte astăzi de o mică sărbătoare. Pentru ei, Guvernul a organizat un concert, la care a fost invitată fanfara Poliţiei de frontieră.

Maria Sandulschi are 94 de ani. A fost copleșită de emoții când a văzut atâţia muzicieni.

„Ne-au ridicat dispoziţia. A fost un concert foarte frumos”, a spus veteranul de război, Maria Sandulschi.

Ca şi alţi bătrâni, femeia a primit în dar bunătăţi.

„Sunt biscuiţii mei preferaţi!” .

„Foarte plăcut. Sunt fericită. Am 94 de ani şi sunt aproape de sfârşitul vieţii”, a adăugat veteranul de război, Maria Sandulschi.

De atenţia autorităţilor au rămas impresionaţi şi alţi bătrâni.

„Acest concert este cel mai frumos cadou, pentru că, uitaţi-vă la aceşti bravi băieţi, ei ştiu să ne asigure ordinea în ţară şi să ne ofere şi nouă momente frumoase”.

„Tare frumos, vă mulţumim din inimă că aţi venit şi ne-aţi bucurat. Mulţumim Guvernului ca are grija de noi”.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale spun că vor face tot posibilul ca bătrânii să ducă o viaţă mai bună.

„Inainte de sarbatori noi incercam sa fim mai buni, mai aproape de persoanele care au nevoie de niste lucruri marunte, dar importante pentru ei, si in primul rand atentie si grija”, a afirmat secretarul general de stat la Ministerul Sănătăţii şi Muncii, Boris Gâlcă.

Azilul Republican pentru Bătrâni găzduieşte 152 de oameni, inclusiv tineri cu nevoi speciale.

Foto: canal2

Distribuie
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

Leave a Reply