Deputații PDM au lăsat mesaje pe petiția PAS, PLDM și PPDA. Sunt vizați Filat, Șor, Sandu și Năstase

Deputații PDM au lăsat mesaje pe petiția PAS, PLDM și PPDA. Sunt vizați Filat, Șor, Sandu și Năstase

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deputaţii PDM cer Parlamentului European și Comisiei Europene să investigheze frauda bancară din Republica Moldova. În acest scop, ei au elaborat o petiţie, în care solicită ca instituţiile europene să stabilească ce rol au avut în furtul celor trei bănci moldoveneşti deputații liberal-democraţi, liderul PAS, Maia Sandu, care a intrat în Parlament pe lista PLDM, în 2014, dar şi liderul PPDA, Andrei Năstase.

Aceasta este o replică la petiţia lansată de PAS, PLDM şi PPDA, în care se solicită instituţiilor internaţionale să iniţieze o anchetă în privinţa fraudei. Autorii celor două petiţii s-au întâlnit astăzi pe pragul clădirii Parlamentului, unde au avut un schimb de replici.

„Zagorodnîi: Dvs ştiţi cine sut beneficiarii furtului miliardului? PAS: Vrem să auzim. Zagorodnîi: Cei care stau la penitenciarul 13 – Platon, Filat, PAS: Primarul de Orhei, Zagorodnîi: Şor, correct. Stratan: Şi cei care au furat procedează după principiul Hoţul strigă prinde hoţul. Da hoţul este PLDM, Maia Sandu. PAS: Dvs aveţi tupeul să spuneţi că Maia Sandu? Stratan: Am tupeul cum are ea tupeul să spună că trăieşte din ceea ce a rezervat. Zagorodnîi: Năstase cu nanaşii, oligarhi, hoţii, Ţopii.”

Cele două grupuri au încercat să obţină unii de la alţii semnături pentru petiţiile lansate în privinţa fraudei bancare. Deputaţii democraţi nu au semnat cererea celor de la PAS, PLDM şi PPDA, dar au lăsat pe listele cu semnături un mesaj către oficialii europeni, în care le solicită să cerceteze implicarea lui Vlad Filat, Maia Sandu şi a lui Andrei Năstase în furtul bancar.

„Zagorodnîi: Hai Serioja că scrii mult acolo. Sîrbu: Staţi! Trebuie să ştie europenii ce să investigheze. Zagorodnîi: da ce aşa puţini sunteţi? ”

„Apreciem curajul deputaţilor PD care au venit şi au semnat”, a spus vicepreşedinte PAS,

Petiţia celor de la PAS, PLDM şi PPDA a fost semnată şi de către unii deputaţi PSRM, care nu au pierdut ocazia să-i acuze pe Maia Sandu şi Andrei Năstase de implicare în frauda bancară.

„Eu nu-mi amintesc ca Maia Sandu să trântit uşa, să spună: „oameni buni, se fură miliardul.” Să-i spuneţi Maiei Sandu că pe umerii ei tot stă, inclusiv pe umerii ei”, a spus deputat PSRM, Grigore Novac.

Reprezentanţii PAS, PPDA şi PLDM au respins propunerea democraţilor de a semna petiţia în care se cere instituţiilor europene să investigheze implicarea lui Filat şi Sandu în furtul din sistemul bancar, săvârşit pe când aceştia se aflau la guvernare.

„Este vorba despre cum a fost finanţat din banii furaţi de la BEM, PLDM-ul, cum a ajuns Maia Sandu deputat şi ministru din banii furaţi de la BEM, cu banii lui Şor, cu banii lui Platon, noi foarte mult ne dorim ca autorităţile europene să afle.Vă rog frumos să semnaţi, demonstraţi verticalitate şi semnaţi petiţia. -Acuzaţii nefondate, scoase din deget la adresa liderilor opoziţiei asta-i”, a spus deputat PDM, Sergiu Sîrbu.

„De ce dacă ea foarte mult a apărat, nu a ieşit la presă să spună: „oameni buni, mă impune Filat, oameni buni, iată se fură miliardul din sistemul bancar”, a spus deputat PDM, Anatolie Zagarodnîi.

În petiţia adresată instituţiilor europene de către deputaţii PDM se precizează că investigaţiile realizate până acum de către autorităţile moldoveneşti şi specialişti de peste hotare au demonstrat că furtul bancar a fost săvârşit printr-o schemă transnaţională, cu tranzacţii efectuate inclusiv în unele state membre ale UE. Potrivit democraţilor, atât Vlad Filat, Maia Sandu, cât şi alţi reprezentanţi PLDM au călătorit peste hotare cu avioane de lux din bani obţinuţi în urma fraudei bancare.

„Probele deja arată că PLDM a fost finanţat din banii furaţi din sistemul bancar, inclusiv în campania electorală din 2014, când pe listele acestui partid a candidat şi a ajuns deputat doamna Maia Sandu, iar domnul Andrei Năstase are mult să ne povestească cum a primit bani de la Şor, Filat, Platon, Ţopi, bani care au fost furaţi din sistemul bancar a Republicii Moldova”, a spus deputat PDM, Eugeniu Nichiforciuc,

Săptămâna trecută, 30 de susținători ai PAS și PPDA au fugit din faţa Parlamentului, unde organizau o manifestaţie, după ce peste două sute de tinerii democraţi le-au cerut socoteală privind finanțarea ilegală a celor două formaţiuni de către oligarhi dubioşi de peste hotare.

Foto: Canal2.md

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..

Leave a Reply