Dezvăluiri din culisele Ministerului de Interne

Dezvăluiri din culisele Ministerului de Interne

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dezvăluiri din culisele Ministerului de Interne. Fostul șef al Direcției Misiuni Speciale din cadrul INI, Valeriu Cojocaru, susţine că 19 şefi ai inspectoratelor de poliție din țară ar urma să fie demiși de către șeful IGP, Gheorghe Balan, la indicația cumătrului său, Andrei Năstase. Aceştia ar fi presaţi să depună mărturii împotriva fostei conduceri MAI şi IGP şi să-şi prezinte demisia, în caz contrar, sunt ameninţaţi cu dosare penale. Întâmplător sau nu, astăzi, cel puţin trei şefi din cadrul poliţiei şi-au anunţat demisia.

„Deci, atât condurea MAI cât şi conducerea IGP hărţuiesc poliţiştii şi aplică presiuni asupra lor, nişte presiuni fără precedent. În caz că nu depun aceste declaraţii sunt hărţuiţi, sunt presaţi şi sunt ameninţaţi că vor fi pornite cauze penale în privinţa lor”, a spus fostul şef direcţia misiuni speciale INI, Valeriu Cojocaru.

Oleg Cojocaru, şeful Inspectoratului de Poliţie Bălţi spune că şi-a prezentat astăzi demisia, din cauza presiunilor politice, după ce fratele său a început a vorbi despre ilegalităţile comise de noua conducere.

” Inițial, am primit mesaje de genul, transmiteți-i să plece singur, în caz contrar, o să-i găsim ceva din trecut și o să-i facem show-ri cu rețineri, cu mascați. Ministrul Năstase a dat indicații, ori pleacă, dacă nu pleacă de bună voie, îi trimitem controale, diferite verificări și așa mai departe”, a menţionat fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Bălţi, Oleg Cojocari.

La rândul său, şeful interimar al IGP, Gheorghe Balan a respins acuzaţiile şi a spus că a aflat despre această listă din presă. El spune că s-a întâlnit cu persoane care se regăsesc în listă, dar nu pentru a le demite.

„În această listă de fapt sunt, ne-am preconizat să avem întâlniri cu toţi şefii de inspectorate, dar nu pentru a-i demite, dar pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă”, a spus şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Balan.

Iar ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase a spus că nici nu a auzit despre aceste demisii.

„Eu nu comentez declaraţiile unor potenţiali infractori. – Tot mai mulţi şefi de inspectorat spun că îi presaţi şi anume politic. – Daţi-mi un nume. – Domnul Cojocaru, şeful Inspectoratului de la Bălţi, care astăzi şi-a depus cererea de demisie. – Da? – Un exemplu. – Nu-l cunosc, nu l-am văzut niciodată în viaţă pe acest om „, a spus ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Precizăm că astăzi, doi dintre şefii din poliţia naţională şi-au prezentate demisiile. Este vorba de Silviu Muşuc, şeful adjunct al Poliției Capitalei, despre care deschide.md scrie că ar fi fost obligat de Andrei Năstase să demisioneze. Solicitat de postul nostru, Muşuc a declarat că va veni cu detalii într-o conferinţă de presă. Silviu Muşuc are o carieră de aproape 30 de ani în cadrul forţelor de ordine. Tot astăzi, după ce a prezentat raportul de activitate, şeful INP, Marin Maxian şi-a luat rămas bun de la colegi şi i-a anunţat că pleacă definitiv din sistemul poliţienesc, după 23 de ani de activitate.

” Vă doresc un drum liniştit, deschis şi limpede. Iar culoarea verde să vă semnalizeze tot timpul încrederea în sine. Vă respect la nerfîrşit”, a spus fostul şef al INP, Marin Maxian.

Marin Maxian susţine că a demisionat din proprie iniţiativă, dar nu a precizat care este motivul plecării sale din sistem.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •