DEZVĂLUIRI TULBURĂTOARE LA PRIME

DEZVĂLUIRI TULBURĂTOARE LA PRIME

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nu are cu ce să-l întreţină şi nu şi-a dorit decât un viitor mai bun pentru copilul său. A decis să-l abandoneze, în speranţa că acesta va ajunge într-o familie cu mai multe posibilităţi. Dar după ce şi-a părăsit copilul, nu a mai avut linişte. Acestea sunt doar câteva dintre mărturisirile mamei bebeluşului de aproape o lună găsit într-un cărucior străin, dintr-un cămin de tip familial din Capitală. Femeia, pe care o căuta o ţară întreagă, va putea fi văzută mâine, la emisiunea „Vorbește Moldova”. Cristina a acceptat să ofere un interviu, în exclusivitate, pentru reporterii de la Prime, în care va explica motivele pentru care a recurs la gestul necugetat şi durerea sufletească care o chinuie.

Tânăra a povestit despre noaptea în care l-a născut pe fiul său.

Cristina s-a destăinuit în fața reporterilor Vorbește Moldova, descriind pas cu pas ziua care ar fi devenit cea mai grea din viața ei. Am aflat, uluiți, ce simte o mamă care tocmai și-a lăsat bebelușul în scara unui bloc necunoscut, într-un cărucior străin.

Primii care au găsit-o pe presupusa mamă a bebeluşului abandonat sunt reporterii de la emisiunea „Vorbeşte Moldova”. Colegii de la „Vorbeşte Moldova” i-au recomandat un psiholog care, timp de patru ore i-a acordat asistenţa necesară, şi abia după asta femeia a recunoscut poliţiei că este mama băiețelului abandonat.

„A venit la mine într-o stare destul de avansată de agitaţie psiho-motorie, depresie. Avea o stare de epuizare fizică şi psihică totală. Mi-a zis lucrul acesta că dacă eu aş fi refuzat ajutorul ei următorul pas ar fi că ea recurgea la sinucidere. Riscul era foarte mare ca ea să comită o faptă necugetată.”, a declarat psihologul Zinaida Gribincea.

Psihologul a dezvăluit şi motivul pentru care tânăra mamă şi-a lăsat copilul. Printre acestea se numără şi faptul că mai are acasă încă doi copii pe care îl creşte de una singură.

” Ea a făcut gestul acesta: Unu din cauza că s-a simţit constrînsă de împrejurări şi nu avea posibilităţi să îşi crească copilul, dar cel mai important motiv pe care la invocat a fost cel că îi era frică de părinţi şi cum vor reacţiona aceştia, în special mama.”

Medicul care a avut grijă de micuţ, după ce a fost abandonat, a vorbit despre starea de sănătatea a copilului. Specialistul spune că dacă bebeluşul ar fi fost găsit mai târziu, totul s-ar fi terminat cu o tragedie.

„Copilul era subalimentat, adică flămând şi puţin, puțin rece extremitățile. Asta e tot ce înseamnă relativ satisfăcător. În general, copilul somatic sănătos cu anumite amprente de neîngrijire nu a avut o îngrijire bună. Copilul corespundea vârstei sale pentru că medicii se orientează după particularitățile anatomo-fiziologice a unui copil. Plus-minus la aşa temperaturi, cred că mai mult de o oră, o oră jumătate avea să fie într-o hipotermie severă. „, a povestit neonatologul Nina Bucătaru.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •