DOLIU! Renumitul actor de teatru și film Boris Bechet s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani

DOLIU! Renumitul actor de teatru și film Boris Bechet s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Renumitul actor de teatru şi film Boris Bechet s-a stins din viaţă la vârsta de 68 de ani.
Vestea tristă a fost confirmată de colegii săi de la Teatrul „Alexei Mateevici” din Chişinău.
Actorul a murit astăzi, în jurul orei 11.00, în urma unui stop cardiac.

„40 de ruble.
– Cât?
– Nici miniştrii nu fac atâţia bani, în două zile.
– Miniştrii nu asudă aşa cum asud eu.
– Dacă mai scoţi o vorbă, rup gardul cu tine, ministrule.”

Boris Bechet intra în pielea personajelor sale, aşa încât, spunea actorul, unele fraze sau scene din film veneau de la sine.”- Sava..
– Ai înţeles Fimca ?? Taci măi, că te-am bătut măr. ”

Unul dintre prietenii de o viaţă ai marelui actor, Valeriu Jereghi, îşi aminteşte cum Boris Bechet făcea primii paşi în cinematografie. Chiar de la începutul carierei sale, actorul era ferm convins că va reuşi să atingă cele mai înalte culmi.

„El a venit cu o forţă haiducească, el a venit cu nişte poziţii proprii a unui om care umblă desculţă pe pământ. Şi asta a trezit foarte mult respect faţă de el.”

„Un mare actor. Putem afirma acest lucru şi suntem siguri că toţi spectatorii, telespectatorii, cinefilii îmi vor da dreptate. Va rămâne în veşnicia noastră prin filmele pe care le-a jucat, prin atitudinea pe care a luat-o faţă de colegii săi. ”

Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. S-a filmat în mai multe pelicule cinematografice precum „Găsește potcoava fericirii”, „Miorița” sau „Troița”. Un rol care l-a consacrat rămâne a fi Strătan din filmul regizat de Valeriu Gagiu „Corbii prada n-o împart”. Boris Bechet şi-a început cariera actoricească pe scena de teatru. Între anii 1977-1985 a evoluat la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Bălţi, iar ulterior a venit la Chişinău, unde a jucat mai multe roluri pe scena teatrului „Alexei Mateevici”. Colegii marelui actori sunt răpuşi de durere.

„Era un fel de bunic sau un fel de tătic. Şi mereu îmi zicea, hai măi fată, hai să o facem şi pe asta. Hai, măi fato, că te ajut şi aici. Acum îmi este foarte greu, pentru că nu ştiu pe cine să sun şi să întreb ce să fac sau cum să fac în caz de situaţie.”

„Nu ne-am auzit de vreo două trei săptămâni. Ieri m-am întors în ţară, şi în drum mă gândeam dă să ajung acasă, numaidecât să-l sun pe Boris Evghenici, îi spuneam eu aşa. Să mai aflu cum, fiindcă nu mi-a plăcut cum arăta ultima dată, era un pic aşa aritmic şi încetinit. Şi iată astăzi, ni s-a transmis această groaznică informaţie. ”

Boris Bechet este fratele regretatului umorist, Pavel Bechet, care s-a stins din viaţă acum 19 ani. Este căsătorit cu Margareta Nazarchevici, actriță și ea la Teatrul „Alexei Mateevici” din Capitală. În anul 1991, actorului i-a fost conferit titlul de artist emerit. Boris Bechet s-a născut în data de de 7 februarie 1953, în satul Vadul-Leca, raionul Teleneşti.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..