Drama unui bărbat din Miclești, care ar fi rămas orb din greșeala medicală. Valeriu Blanari acuză medicii spitalului „Sfânta Treime” de malpraxis

Drama unui bărbat din Miclești, care ar fi rămas orb din greșeala medicală. Valeriu Blanari acuză medicii spitalului „Sfânta Treime” de malpraxis

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un bărbat din satul Micleşti, raionul Criuleni, îi acuză pe medicii spitalului „Sfânta Treime” de malpraxis şi spune că a rămas orb din cauza unei greşeli medicale. Valeriu Blanari urma să-şi facă o operaţie pentru înlăturarea ochiului stâng, dar în timpul intervenţiei i-a fost scos ochiul drept. Pe de altă parte, medicii afirmă că bărbatului i s-a depistat cancer şi că au fost nevoiţi să înlăture ochiul drept. Cazul a fost discutat în cadrul emisiunii „Время Правды” de la Canal 2.

În cadrul emisiunii, Valeriu Blanari a povestit că medicii i-au spus că-i vor face operaţie la ochiul stâng, însă când s-a trezit după anestezie, a înţeles că a rămas fără ochiul drept.

„Când s-a depistat că ochiul stâng are o tumoare, presupus cancer şi nu au ce să îi facă, nu e chip de salvat ochiul stâng, trebuie înlăturat, dar dreptul trebuie operat că are cataractă. Şi dreptul o să îl opereze. Şi de asta m-am dat la operaţie ca să îl opereze pe dreptul şi să văd cât de puţin. Dacă ştiam că o să îl scoată pe dreptul nu mă mai dădeam.”

De cealaltă parte, medicul care l-a operat pe bărbat afirmă că a încercat astfel să-i salveze viaţa, întrucât ambii ochi erau afectaţi de cancer.

” Pacientul a venit la noi cu cancer la ambii ochi şi cu o vedere foarte slabă la ochiul drept, pe care noi l-am înlăturat. Acolo era doar un procent. Cu ochiul stâng el vedea doar lumina zilei. //////////// Noi ne-am întrunit în consiliu ca să operăm ochiul drept, iar peste o săptămână să înlăturăm ochiul stâng. //////////////

Rudele bărbatului spun că au depus o plângere la poliţie pentru a cere dreptate. Mai mult, aceştia intenţionează să atace medicii în judecată şi să ceară o compensaţie pentru angajarea unui îngrijitor, dar şi despăgubiri morale de cel puţin un milion de lei.

„Am fost la Inspectoratul din sectorul Rîşcani, unde am scris o cerere. Acolo am declarat că i-a fost înlăturat ochiul şi că nu a fost anunţat despre acest lucru. Şi a doua zi i-au zis să meargă acasă de parcă nu i-au înlăturat ochiul, dar un dinte. Am fost sunată peste jumătate de oră şi mi-au spus că cererea noastră se analizează. Şi de atunci nu mai avem nimic.”

Echipa emisiunii „Время правды” a solicitat o reacţie şi din partea Ministerului Sănătăţii.

„Ministerul Sănătăţii întotdeauna reacţionează la toate cererile de acest fel. Noi deja am făcut un grup de lucru care va analiza cazul dat. La spitalul „Sfânta Treime” a fost iniţiată ancheta. Ministerul nu poate să expună pe acest caz până nu vom avea toate datele emise după anchetă. ”

După ce a fost înregistrat talk show-ul, echipa emisiunii a reuşit să obţină un certificat medical al pacientului, care a fost eliberat după efectuarea operaţiei. În document însă nu scria nimic despre vreo afecţiune oncologică. Urmăriți talk show-ul „Время правды” de luni până joi, la ora 17:30, la CANAL 2. În reluare ediţia poate fi urmărită pe site-ul CANAL 2 și pe pagina YouTube a proiectului.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
..