Duminică dulce la Sadova. Zeci de producători de căpşuni şi miere şi-au lăudat marfa la tradiţionalul festival

Duminică dulce la Sadova. Zeci de producători de căpşuni şi miere şi-au lăudat marfa la tradiţionalul festival

Distribuie
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

Duminică dulce şi aromată la Sadova, Călăraşi. Zeci de producători de căpşuni şi miere şi-au lăudat marfa la tradiţionalul festival organizat în această localitate. Nu au lipsit nici produsele de patiserie, dar nici compoturile şi coctailurile. După ce au gustat din toate, vizitatorii au încins şi o horă.

Ion Gaberi deţine două hectare şi jumătate de căpşuni. În acest an el strâns circa 20 de tone.

– Unde o vindeţi de obicei?
– Exportăm şi pe piaţa locală, când şi cum, depinde de calitate, de cantitate.
– Cât costă un kilogram de capsună?
-De la 25- 35 de lei, a comentat agricultorul, Ion Gaberi.

Iar gospodinele au pregătit diverse delicii.

Alexandru, care a îndrăgit meseria de apicultor de la părinţi şi bunei, spune că de la cele 100 de familii de albine pe care le îngrijeşte a adunat o tonă de miere.

”Astăzi am venit în mare parte cu miere de salcâm, de anul acesta, săptămâna trecută a fost extrasă”, a spus apicultorul, Alexandru Aghenie.

Oamenii au rămas impresionaţi de gustul căpşunilor şi nu au rezistat ispitei de a nu le cumpăra.

”Nu ne-am aşteptat ca la primele ore ale dimineţii să fie atâţi oameni. Nu am reuşit să savurăm din bucate, în schimb am făcut rezervele de căpşuni”.

După ce au gustat din căpşuni, miere, dar şi din bucate, oamenii au încins o horă.

Festivalul Mierii şi Căpşunilor este organizat al cincilea an consecutiv.


Distribuie
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

Leave a Reply