După ce presa a deconspirat intenţia lui Dodon de a face jocul Moscovei, de pe pagina Preşedinţiei a fost şters paragraful care-i trădează acțiunea

După ce presa a deconspirat intenţia lui Dodon de a face jocul Moscovei, de pe pagina Preşedinţiei a fost şters paragraful care-i trădează acțiunea

Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Azi spune una, iar mâine alta. Cel puţin asta reiese din ultimele declaraţii făcute de preşedintele Igor Dodon. Deşi anterior anunţa că ziua de 7 iunie este crucială, zi în care expiră termenul de formare a unui nou Guvern, ulterior, decizia Curţii Constituţionale la acest subiect l-a surprins pe Igor Dodon. Ceea ce lasă de înţeles că şeful statului cunoaşte Legea Supremă, dar nu o respectă conştient. Mai mult, după ce presa a deconspirat intenţia lui Dodon de a face jocul Moscovei, împreună cu Maia Sandu şi Andrei Năstase, de pe pagina Preşedinţiei a fost şters paragraful care confirmă minciuna lui Dodon.

În data de 22 mai, preşedintele Igor Dodon, anunţa că a întrebat Curtea Constituţională când poate dizolva Parlamentul. Atunci, şeful statului avertiza deputaţii că mai au două săptămâni pentru a forma o majoritate parlamentară. Dodon anunţa că termenul limită este ziua de 7 iunie.

„Aveţi săptămâna viitoare şi aveţi săptămâna de pe 3 până în 7. Dacă în aceste două săptămâni nu găsiţi limbă comună, nu creaţi majoritatea parlamentară, atunci eu voi fi nevoit să dizolv Parlamentul”, a spus preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Despre data de 7 iunie, când expira termenul legal de formare a Guvernului, Igor Dodon a vorbit şi a doua zi, la un post privat de televiziune.

„Eu, în genere, cred că cea mai importantă perioadă va fi 3-7 iunie. Va fi săptămâna când va fi luată decizia finală, dacă se creează o guvernare sau nu se creează sau se dizolvă Parlamentul”, a declarat  preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Aceeaşi dată apare şi pe site-ul Preşedinţie, dar şi pe pagina de Facebook a preşedintelui, a PSRM, pe site-ul postului de televiziune NTV, controlat de Dodon, dar şi pe alte pagini de internet care au preluat comunicatul Preşedinţiei. Astăzi însă, la scurt timp după ce presa a dat în vileag acest detaliu, pe site-ul Preşedinţiei a dispărut paragraful cu data de 7 iunie. Solicitată să ne ofere un comentariu privind ştergerea probelor de pe pagina instituţiei, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, ne-a spus că nu ştie despre asta şi că se va documenta. Mai mult, un alt detaliu care ne face să credem că Dodon a mers conştient la această criză politică, este faptul că vinerea trecută, după negocierile ascunse, purtate cu Vlad Plahotniuc la sediul PDM, şi după Consiliul Republican al PSRM, Dodon a vorbit primul despre faptul că vom avea alegeri anticipate.

„- Veţi mai face încă o invitaţie blocului „ACUM”? – Vor mai fi sau nu, eu nu ştiu dacă se mai reuşeşte, se pare că deja termenul este la limită, cel mai probabil se va merge la alegeri parlamentare anticipate”, a declarat  preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

După o noapte însă, poziţia lui Igor Dodon şi a PSRM s-a schimbat. Chiar dacă termenul legal de formare a Guvernului expirase, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, socialiştii, împreună cu deputaţii Blocului „ACUM” s-au adunat în clădirea Parlamentului, unde au creat Alianţa Kozak.


Distribuie
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •